Forskjellene mellom Tiger og Leopard OS

Forskjellene mellom Tiger og Leopard OS


Tiger og Leopard er to versjoner av Apples operativsystem Mac OS X. Tiger er navnet på OS X 10.4, og Leopard er navnet på OS X 10.5. Det var betydelige forbedringer i operativsystemet mellom OS X Tiger og Leopard, hovedsakelig i bruker GUI forbedringer og ytelses tweaks.

Finder

Menylinjen i Finder har blitt gjort gjennomskinnelig i Leopard, mens det var en solid farge i Tiger. En ny funksjon kalt "stabler" ble lagt slik at brukere kan få tilgang til rask tilgang pop-up mapper uten å måtte til å åpne en mappe. Sidepanelet i Finder-vinduer ble forbedret for å gi bedre organisering av mapper og disker.

Tidsmaskin

Time Machine er en automatisk backup løsning introdusert i Leopard. Det gjorde ikke tidligere finnes i Tiger. Funksjonen lar brukere å koble til en ekstern harddisk og har datamaskinen automatisk sikkerhetskopiere hele innholdet på harddisken system.

Spaces

Spaces er en skjerm virtualisering program i Leopard designet for å tillate brukere å gjøre mer med en monitor. Windows eller grupper av vinduer kan plasseres i forskjellige "rom" som fungerer ligner skille skjermer koblet til datamaskinen. Denne funksjonen ikke finnes i Tiger.

Rask kikk

Tiger hadde ikke tidligere inneholder en funksjon som heter Quick Look, en funksjon som Leopard nå inneholder. Rask titt lar brukeren til å trykke på mellomromstasten mens i finder til raskt å forhåndsvise de fleste typer dokumenter, video og musikkfiler.

Opptreden

På nyere maskiner, gir Leopard en ytelsesøkning og bedre minnehåndtering. På eldre maskiner, men Tiger fortsatt yter bedre, da det krever færre systemressurser, som RAM og CPU kraft.