Forskjeller mellom datamaskiner og kalkulatorer

Forskjeller mellom datamaskiner og kalkulatorer


Hver elektronisk beregning enhet - fra ydmyke fire-kalkulator til den mektigste superdatamaskin --runs fra de samme grunnleggende beregningsteknikk, som er basert off av boolsk algebra. På sitt mest grunnleggende funksjoner, datamaskiner og kalkulatorer bruke binær aritmetikk, og gjøre oversettelse til desimaler på sitt siste trinnet før de vises. Til tross for å dele de samme grunnleggende, kalkulatorer og datamaskiner har en avvikende historie.

Generelle Forskjeller

Kalkulatorer er single purpose enheter som utfører matematiske operasjoner innspill av brukeren. Enkle kalkulatorer bare gjøre fire-funksjon matematikk, mens mer avanserte kalkulatorer håndtere trigonometriske funksjoner, ta kvadratrøtter, og tegne ligninger for å løse algebra problemer. Mens noen kalkulatorer kan lagre rekke instruksjoner, har de ikke kjøre programmer som samhandler med brukeren eller ta brukerundersøkelser. Datamaskiner er kalkulatorer som vesentlig har utvidede muligheter, og blir ofte kalt "generelle formål dataenheter." Datamaskiner kan gjøre alt en kalkulator kan gjøre. Hver grafisk brukergrensesnitt operativsystem har en virtuell kalkulator, som de fleste mobiltelefoner.

History of Consumer kalkulatorer

Den kommersielle firefunksjonskalkulatoren først kom på markedet på 1970-tallet; før sin ankomst, ble de fleste ingeniørfag matematikk gjøres med sklie regler, som krevde ganske omfattende opplæring i bruk og hadde en høy feilrate. Fire-funksjon kalkulatorer små nok til å passe i en belteveske ble annonsert midtveis i tiåret, med priser på rundt $ 100 - ved sammenligning, en splitter ny bil var i $ 4000-serien. Kalkulatorer falt i pris raskt fra 1970-tallet til begynnelsen av 1980-tallet, og var en av de første elektroniske enheter til å følge et mønster som kalles Moores lov, der antall transistorer på en chip (og dermed datakraft) dobles omtrent hver 18 måneder.

Størrelse og funksjonalitet

Fordi kalkulatorer er så mye enklere enn datamaskiner, som CPU avansert teknologi, fikk de svært energieffektiv svært raskt. I tilfelle av kalkulatorer, de har også meget liten svært raskt. På midten av 1980-tallet, hadde kalkulatorer flyttet inn klokker og ble behandlet som engangsartikler gitt bort når du har åpnet en bankkonto. Nå er de fleste kalkulatorer er størrelse i forbindelse med menneskelige faktorer - større knapper og større skjermer er enklere å bruke, for eksempel. Datamaskiner har også fått mindre - bærbare datamaskiner og nettbrett 'størrelse og vekt har falt betraktelig i løpet av de siste fem årene, og sannsynligvis flytte til et punkt der kalkulatorer er, der størrelsen på enheten ikke er begrenset av elektronikken, men hvor folk bruker den.

strøm~~POS=TRUNC

Kalkulatorer var blant de første enhetene til å ikke bare krympe i størrelse, men få i energieffektivitet ved å gjøre det. Ved begynnelsen av 1980-tallet, de fleste kalkulatorer kjørte på klokke batterier, og ved midten av tiåret, ble de kjører ut av fotovoltaiske solceller. Mens datamaskiner har også fått mer energieffektiv, betyr deres bruk multi-funksjons det er alltid noen program som trenger mer beregning evne ... og krafteffektiviseringsgevinster blir motvirket ved å legge til mer funksjonalitet.

Sammenlign Utility for lignende funksjoner

Mens de fleste alvorlige regnskap og tallknusing er gjort på datamaskiner med regneark og finansielle programvarepakker, er kalkulatorer fortsatt brukes overalt. Hver gang en kasserer skanner et element og aksepterer betaling på et kassaapparat, er det kassaapparat funksjonelt en kalkulator knyttet til en kasseskuff. I mellomtiden kalkulatorer dukke opp i banken venter områder og brukes av fortelleren å dobbeltsjekke matte på innskudd og uttak slips ... og nesten alle mobiltelefoner gjort i de siste 20 årene har hatt en kalkulator program.