Freeware Screen-Recording Verktøy

Freeware Screen-Recording Verktøy


I løpet av å skape ting som instruksjonsvideoer, demoer og presentasjoner, kan du noen ganger trenger å gå utover den grunnleggende skjermbilde av et stillbilde på en datamaskin. Hvis du trenger å ta opp alt som skjer på skjermen - markøren bevegelser, handlinger innenfor programvare eller operativsystemet, eller til og med streaming eller forhåndsinnspilt video - det finnes flere gode freeware alternativer for skjermen innspillingen.

Windows-programvare

Freeware Screen-Recording Verktøy

Screen-innspillingen programvare for Windows

Windows-brukere har flest alternativer å velge mellom for gratis skjerm-innspillingen programvare. Programmer som CamStudio, Techsmith Jing, Webinaria, TipCam, BB Flashback Express og Wink har alle de samme funksjonene i slik fullskjerm, valgte vinduet, eller spesifisert-regionen skjermen innspillingen. De største forskjellene er i grensesnitt og output format.

CamStudio har et enkelt grensesnitt, rask operasjon, og er enkel å bruke. Det er i stand til å sende ut til AVI, Flash (FLV), eller streaming Flash Video (SWF) formater, samt spille inn lyd og video. Den har til og med en video-merknad funksjon som gjør det mulig å sammenligne med videoopptak av deg selv tatt opp via webkamera.

UltraVNC Screen Recorder ser og føles veldig lik CamStudio med stort sett det samme funksjonalitet og utgang. Dette er fordi det er basert på CamStudio kildekoden, med ytelsesforbedringer og et alternativ til å installere og bruke et raskere opptak driver.

TipCam er en annen svært fullverdig Windows skjerm-innspillingen verktøy som er tilgjengelig for gratis. Sammen med de fleste av funksjonene som finnes i CamStudio og UltraVNC, det har også direkte annonsen til YouTube, freestyle tegning, zooming og tidslinje-trimming. Det utganger til AVI og FLV formater. Den største ulempen med gratisversjonen av TipCam kan være at alle opptak vil ha en TipCam vannmerke på dem.

Techsmith Jing er en annen freeware verktøy som gjør skjermen innspillingen med et svært polert grensesnitt. Den har nyttige funksjoner for umiddelbar deling og posting til e-post, Twitter, Facebook, Flickr, eller Screencast.com. Imidlertid er det begrenset til fem minutter for skjermen innspillingen og bare utganger til SWF format.

DebugMode Wink er en gratis skjermopptak verktøyet med nyttige funksjoner for å lage demonstrasjoner, tutorials og presentasjoner. Den lar deg lage bildeforklaringer og former for å vise tekstforklaringer. Det har også markøren redigering, paletter, bakgrunnsbilder og kontroll barer for Flash utgang. Dens formater er begrenset til FLV og .exe, imidlertid.

Kanskje den mest polerte gratis skjerm-innspillingen programvare for Windows er BB Flashback Express. Det kjøres fra en enkel verktøylinje som enten ligger på oppgavelinjen eller systemstatusfeltet i Windows eller flyter på skrivebordet ditt. Sammen med alle de vanlige skjerm opptak og audio-opptak funksjoner, har det direkte annonsen til YouTube. Det har også nyttig filstørrelse begrensning eller tidsbegrensende evner og en beskjæringsverktøyet. Som CamStudio, har det video merknad funksjonalitet ved hjelp av et webkamera. Denne programvaren installerer en egen fangst driver å registrere Aero effekter av Vista eller Windows 7 på en høy bildefrekvens selv på en treg PC. Det utganger til AVI og FLV formater.

Microsoft selv gir noen gratis programvare som kan brukes til skjermen innspillingen: Windows Media Encoder (nå pensjonert og støttes) og Expression Encoder 4. Expression Encoder 4 er etterfølgeren til Windows Media Encoder, kommer i en gratis standard versjon og en for-kjøp pro-versjonen. Den gratis Standardversjonen er begrenset til 10 minutter av skjermen innspillingen. Begge disse Microsoft-programmer har skjerm-opptak evner, men verken ble opprettet med skjermen innspillingen som sitt primære formål, slik at grensesnitt er ikke så intuitivt som den dedikerte skjerm-brennerprogrammer som er nevnt ovenfor.

Mac-programvare

Freeware Screen-Recording Verktøy

Screen-innspillingen programvare for Mac

Det er færre Mac-spesifikke freeware skjerm-opptak programmer. Den tidligere nevnte Techsmith Jing er også tilgjengelig for Mac og er trolig den beste freeware alternativ for Mac-brukere. CaptureMe er en annen Mac freeware som kan utføre skjermen innspillingen, men dens evne er begrenset til ett minutt av opptakstiden. Det finnes flere andre Mac-skjermen-opptak programmer tilgjengelig, men alle krever kjøp for full funksjonalitet utover en demo eller prøvemodus.

Linux-programvare

Freeware Screen-Recording Verktøy

Screen Recording Software for Linux

Det finnes også noen få freeware skjerm-opptak applikasjoner for Linux, som tidligere nevnt DebugMode Wink programvare. Det krever GTK 2.4 eller høyere. Som i Windows-versjonen, er Wink for Linux begrenset til Flash og .exe utgang for video.

Istanbul er en gratis Linux-skjermen-omkoding verktøyet. Den er enkel og lett å bruke, aktiveres ved å klikke på ikonet i systemstatusfeltet. Med Istanbul, kan du ta opp hele skjermen, et valgt vindu eller et brukerdefinert område av skrivebordet. Det er i stand til innspilling av lyd og bare koder sin produksjon i Ogg Theora-formatet. Det følger med de fleste Linux-distribusjoner og krever PyGTK og GStreamer.

Kanskje den beste gratis Linux-spesifikt skjerm-innspilling program er XVidCap. Den bruker en liten verktøylinje grensesnitt og har samme funksjonalitet i Istanbul, men har flere (og bedre) utenheter, slik som ofte støttes MPEG, AVI, Flash og QuickTime-formater. Den største ulempen kan være sine mange krav til å fungere skikkelig, inkludert libavcodec, Kairo, Glade Interface Designer, og GTK +.

Web-basert og Java Screen-opptak programmer

Freeware Screen-Recording Verktøy

Web-baserte og Java-baserte skjermen innspillingen programvare

Foruten de frittstående skjerm-opptak programmer, er det flere som er web-basert (som kjører i en nettleser) eller Java-basert og kan derfor brukes på Windows, Mac, Linux og andre plattformer.

Noen av de beste web-basert skjerm-opptak programmer er Webinaria, Screen Brødrister, Screen-O-Matic, GoView, og Skoffer. Alle disse kjøres fra nettleseren, og har enkel deling funksjoner for e-post og legger til nettsteder som YouTube, Facebook og Twitter. Det er også CaptureFox, som er en Firefox nettleser add-on. Ulempen med disse nettleserbaserte applikasjoner er at de har en tendens til å kjøre litt saktere enn de innfødte frittstående applikasjoner, og de gir deg færre alternativer for kvalitet og produksjon.

Det er også den Java-baserte Krut, som har en enkel og lett-å-bruke grensesnitt. Det utganger til Quicktime-format og er en svært liten nedlasting og rask installasjon. Sin lille fotavtrykk skulle resultere i raskere ytelse enn de webbaserte programmene som er nevnt ovenfor.