Front Intake Fan Vs. HDD Cooler

Hvis du bruker en datamaskin med høy ytelse, er en av de sakene du skal håndtere varme inne i kabinettet. Fans og kjølere brukes til å flytte varm luft ut av boksen, og du kan lure på om en HDD kjøler er verdt det.

HDD Cooler Basics

HDD står for harddisk. Dette er datamaskinens langsiktige lagringsområde for alle filene dine. En HDD kjøler kan holde det mot overoppheting ved å bruke spesielle vifter, varme rør og kjøleribber.

Varme rør og Heatsinks

En varme rør inneholder en væske som absorberer varme og beveger den oppvarmede væske gjennom et rør og bort fra anordningen, i likhet med hvordan et kjøleskap virker. En kjøleribbe inneholder metallfinner som gjør det lettere for varme for å "blø ut" av en enhet.

inntaks~~POS=TRUNC Fans

Kabinettet luftmengde er basert på prinsippet for overføring av varm luft fra innsiden til utsiden av kabinettet. Dette krever en inntaksvifte trekker inn kjølig luft for å erstatte den varme luften, og en avtrekksvifte for å fjerne den varme luft.

Kjøling harddisken

Et inntak fan kan plasseres i fronten av en HDD til å blåse kald luft over den. En HDD kjøler fjerner varme fra HDD, men at varmen har fortsatt å gå et sted.

HDD plassering

Noen ganger HDD kan ikke plasseres foran fan, i så fall en kjøligere kan gi ytterligere temperaturreduksjon. Hvis harddisken er foran inntaket fan, så en kjøligere er sjelden nødvendig. Den ultimate problem med å flytte varm luft vekk fra harddisken og ut av saken kan bare løses med vifter.