Funksjoner av Sun Solaris Operating System

Oracle basert på Sun Solaris Operating System på teknologi utviklet av AT & T og Sun Microsystems, utviklerne av operativsystemet BSD og Java programmeringsspråk. Oracle designet Solaris for bedrifter med en liten drifts budsjett og low-end maskiner som krever et sikkert UNIX-basert operativsystem. Solaris gir mange av de samme funksjonene i andre operativsystemer, men også besitter flere unike funksjoner.

Nettverk

De nettverksmuligheter i Sun Solaris-operativsystemet gi plattform for dataoverføring over en rekke protokoller og tillegg av nye teknologier. Nyere versjoner av Solaris støtte voice-over-internett-protokollen, eller VoIP, uten behov for ekstra tredjepartsprogrammer. Solaris gir innebygd støtte for trådløse og high-throughput nettverk som 10Gps Ethernet. Eldre programmer som er installert på en Solaris systemet er i stand til å bruke disse ulike nettverk metoder. Dette skyldes delvis til Solaris nettverksstakken, som gir bakoverkompatibilitet. Solaris inkluderer også mer avanserte nettverksfunksjoner som for eksempel maskinvare lossing og muligheten til å legge til nye protokoller. Solaris er IPv6 klar, noe som gjør at operativsystemet klart for fremtidige endringer i fremgangsmåter for å sende og motta data over et datanettverk.

Sikkerhet

Reguleringsplan er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene på plass på Sun Solaris-operativsystemet. Ved å dele tilgang til de interne funksjoner av operativsystemet i en rekke soner, Sun Solaris reduserer trusselnivået betydelig. En beryktet type malware kjent som en root kit forsøker å kjøre sin kode på operativsystemet ved hjelp av privilegier som bare tilhører superbruker eller root. Avhengig av innstillingene på plass, kan en bruker i en bestemt sone bare har et begrenset antall handlinger som han kan utføre. Dette, i kraft, gjør systemet kompromiss mye vanskeligere å oppnå. Den systemansvarlige kan legge til enheter og nettverk til reguleringsplan system for ekstra sikkerhet.

Brukergrensesnitt

Ved installasjon av Solaris med et grafisk brukergrensesnitt, eller GUI, presenterer skrivebordsmiljøet til brukeren med flere umiddelbart gjenkjennelige trekk. Oppsettet strukturen er lik andre vanlige operativsystemer, for eksempel Microsoft Windows eller Apple OS X-serien. Solaris designere konstruerte skrivebordsmiljø med programmeringsspråket Java og Solaris har nettlesere, mediespillere og en kontorpakke.

Solaris Containers

Maskinvareressursene på en datamaskin, det vil si CPU-sykluser og minnebruk, er verdifulle eiendeler. Forvalte disse midlene er viktig for ytelse og sikkerhet. Oracle Solaris Containers spille en viktig rolle i forvaltningen av maskinvare bruk av et bestemt program. Hvis systemadministratoren ønsker å begrense et bestemt program til et begrenset antall tråder eller prosessor tid, kan Oracle Solaris Containers se et program og håndheve innstillingene satt på plass av administratoren.