G5 Logic Board Problemer

G5 Logic Board Problemer


G5-maskiner var den siste generasjonen av Apples stasjonære datamaskiner før selskapet besluttet å bytte til Intel-prosessorer. De tidligere G5 stasjonære brukt IBM utviklet og produsert prosessorer og logikk boards (hovedkort) som var spesifikke for denne prosessoren. Ifølge Macintouch Special Reports, det logiske kortet var deres mest erstattet komponent og representerte en 7,2 prosent strykprosent i G5.

Lekkasje kondensatorer

Et vanlig problem som rammet G5-maskiner var defekte kondensatorer på hovedkortet. Kondensatorer enten ville begynne svulmende eller de ville starte lekker, noe som ville skade hovedkortet kretser rundt området. Problemet var mest vanlig i iMac utgitt med G5-prosessor og var så utbredt at Apple satt i gang en tilbakekalling av modellen av datamaskin for å erstatte defekte komponenter som er kjent som "The iMac G5 reparasjon Program for video og strømproblemer." Noen av symptomene på dette problemet var kryptert videoavspilling og strømforsyning problemer.

Lekkasje G5 Liquid Cooling System

Noen stasjonære datamaskiner i G5 generasjon av logikk boards kom utstyrt med væskekjølte to prosessorer. I stedet for å bruke en vifte satt opp, maskinen støttet seg på et kjølesystem som anvendes inneholdt væske for å kjøle den to prosessorer. Problemet med denne designen var at det var en rekke G5-maskiner som opplevde lekkasjer med dette systemet. Det lekker kjølesystemet forårsaket betydelig skade på hovedkortet og komponentene i nærområdet, gjennom kortslutte komponenter og permanent skade på datamaskinen.

Strømbrudd

Dette bestemte problemet var vanlig i Power Mac G5, men var enda mer vanlig i dual-prosessor 2,3 Ghz Power Mac. Med rundt 13,5 prosent av denne modellen av datamaskin berørt, de fleste personer som opplevde dette problemet rapportert høre en "hvesing", ifølge Macintouch. Brukere som opplevde denne lyden ble advart av Apple for å slå av datamaskinen og ta det i å ha en tekniker kontrollere og fikse og problemer som oppsto med strømforsyningen til hovedkortet.