Generelle tips og pekere på Internett-sikkerhet

Generelle tips og pekere på Internett-sikkerhet


Med økt bruk av Internett i hverdagen, cyber mobbere, rovdyr og hackere har en økt pool av potensielle ofre. Studier tyder på at mer enn 20 prosent av barna har blitt mobbet på nettet minst én gang. Internett-sikkerhet kunnskap er et must.

Internett er for alltid

Ingenting er privat på internett. Alt du legger inn, e-post, blogg eller chat opphold på World Wide Web for alltid, selv om du sletter den.

Bilder med identifikatorer som hvor du går på skole eller husnummer kan brukes av rovdyr for å finne deg. Flere fagpersoner besøker online sosiale sider før du godtar ungdom til høyskole eller tilby arbeidsplasser. Ikke legg ut bilder du ikke ønsker disse menneskene å se.

Vær forsiktig med hva du skriver i e-post og hvilke undersøkelser og spørreskjemaer du fullfører. Den personlige informasjonen du deler kan sendes til potensielt farlige mennesker med bare et klikk med musen.

Utdanning er nøkkelen

Undersøke rangeringer av populære nettstedene dine familiebesøk. Filtrering programmer og nettleseralternativer gjør det mulig å blokkere upassende nettsteder.

Utnytte personvernverktøy. Mange nettsteder skille hva dine venner ser av hva allmennheten utsikt.

Ikke alt på nettet er sant. Pålitelige nettsteder gjennomføre en dot-edu eller dot-gov suffiks. Vanligvis vil andre respektable nettsteder har en opphavsrett og en måte å kontakte nettstedet utgiver.

Ikke last ned innhold uten å undersøke det først. Mange nettsteder har spyware og virus som kan skade datamaskinen og gjøre informasjonen på datamaskinen sårbar for et cyberangrep.

Datamaskinen lagrer en logg over alle besøkte nettsteder, så hvis du har barn, spore deres Internett-aktivitet regelmessig.

Strangers er farene

Hold personlig informasjon til deg selv. Aldri post personlig informasjon på et nettsted eller gi din personlige informasjon til folk du møter på nettet. Navn, telefonnumre, brukernavn og passord, fødselsdato og kredittkortinformasjon kan brukes til å stjele identiteten din og spore deg ned.

Bare kommunisere med folk du allerede kjenner. Ikke godta venner til vennelisten din, send en epost med, eller chatte på nettet med folk du aldri har hørt om før. Overgripere ofte posere som folk er de ikke.

I 2009, 11,1 millioner voksne var ofre for identitetstyveri, og den totale årlige svindel beløpet var en svimlende $ 54 milliard.

Kommunikasjon er Vital

Snakk om dine aktiviteter på nett med folk du kjenner og stoler på. La familie og venner vet hvilke nettsteder du besøker, og til hvem du snakker.

Gjør Internett-aktiviteter en familie opplevelse. Planlegg ferier, utvalgte filmer og forskning familieaktiviteter i byen din. Jo flere barn ser deg som en partner i bruk av Internett, jo mer sannsynlig at de vil være å komme til deg om sine personlige internettopplevelser.

Bruk hjernen din

Hvis du har mistanke om mulig predasjon, rapportere det. For mulig identitetstyveri eller predasjon av en voksen, ring din lokale politiet. For mulig barn predasjon, ta kontakt med Nasjonalt senter for savnede og misbrukte barn 1-800-843-5678.

Ifølge en 2005 studie ved University of New Hampshire, ble 13 prosent av ungdommer seksuelt anmodet ved svindlere. Ikke la barna bli en del av statistikken.