Gode ​​Equalizer Innstillinger for Audacity

Gode ​​Equalizer Innstillinger for Audacity


En equalizer øker eller reduserer volumet av spesifiserte frekvenser i en lyd. Bruk equalizeren i gratis, open-source audio program Audacity til å forme karakteren av innspilt lyd. For å få de beste resultatene ut av Audacity er equalizer, bli kjent med måten at effekten fungerer, deretter konfigurere equalizer innstillinger avhengig av effekten du ønsker å oppnå.

Stille Equalizer

Audacity lar deg kontrollere equalizerinnstillingen på to måter: ved å tegne en kurve eller ved å justere frekvens glidere. Tegning kurver på equalizer lar deg gjøre presise justeringer av lyden utjevnings, mens med sliderne gjør det mulig å foreta omfattende endringer. For å tegne en kurve, klikk på "Tegn Curves" radio knappen på equalizer, klikk deretter inne i frekvensspekteret for å legge til et utjevningspunkt. Dra opp eller ned for å endre innstillingene. Klikk "Graphic EQ" for å bytte til glidere, deretter drar en frekvens glidebryteren opp eller ned for å øke eller redusere denne frekvensen.

Presets

Før du stupe for dypt inn equalizerinnstillingen, kan du prøve noen av Audacity forhåndsinnstilte equalizerinnstillinger og se om en av dem passer dine behov. Audacity inkluderer equalizerforhåndsinnstillinger som øker og kutte de høye og lave frekvenser, samt en forhåndsinnstilling som fjerner frekvenser under 100 Hz, noe som kan høres gjørmete. Programmet inneholder også equalizerforhåndsinnstillinger som setter utjevningskurve for å simulere lyden fra en walkie-talkie, radio eller telefon.

Sjanger

De beste equalizer-innstillinger for Audacity vil avhenge av musikksjangeren du redigerer i programmet. For hus, techno og hip-hop, med vekt på bassfrekvensene er avgjørende; for pop og R & B, fokusere mer på å øke den nedre mellomtonefrekvenser. Rock musikk, som vanligvis er i hovedsak basert på gitar og skarptromme, lyder best med en moderat økning i de øvre mellomtonefrekvenser. Hvis du utjevne en solo vokal spor, fokus på midtre og øvre frekvensområde.

Universal Utjevnings Prinsipper

Noen få utjevnings prinsippene gjelder for alle typer lyd. Du bør alltid redusere frekvenser under 30 Hz og over 20 000 Hertz: lytteren kan ikke bevisst oppfatter disse frekvensene, og de kan forårsake forstyrrelser med resten av lyden. Generelt er det bedre å senke uønskede frekvenser enn å heve ønskede frekvenser, som å øke volumet av en frekvens på mer enn noen få desibel kan føre til forvrengning.