Grunner til å ha ditt eget domenenavn

Grunner til å ha ditt eget domenenavn


En av de første trinnene involvert i å sette opp en nettside er å få et domene. Et domene er det unike navnet på et nettsted. En real-life eksempel på et domene er Facebook.com. Når du bare starte opp å bygge et nettsted, kan du bli fristet til å få et gratis domene på en tjeneste som Blogger eller Wordpress. Men hvis du er ute etter å etablere en tilstedeværelse på nettet i årene som kommer, er det viktig at du har ditt eget domene.

Kontroll over innhold

Når du eier ditt eget domene i stedet for å bruke et underdomene av et annet nettsted, har du mer kontroll over innholdet. Hvis du har et underdomene på Blogger.com, vil din web-adresse ser slik ut: yourdomain.blogger.com. Mens det er vanligvis billigere (og ofte gratis) for å ha et underdomene på en annen nettside, må du overholde at nettstedets vilkår og betingelser. Ellers risikerer du innholdet blir slettet når som helst.

Search Engine Optimization

Søkemotoroptimalisering (SEO) er det sett av teknikker som gir nettstedet ditt bedre rangering i søkemotorene. En grunnleggende SEO teknikk er å sette den eksakte søkeord som en bruker vil være søker etter i ditt domenenavn. For eksempel, hvis du selger røde stiletto støvler på nettstedet ditt, kan du rangere lettere i søkemotorene for søk på "røde stiletto boots" hvis du velger domenet redstilettoboots.com. Den ekstra bit av penger brukt er verdt det hvis du vil at domenet til å rangere bedre i søkemotorene for bestemte søkeord.

branding

En annen grunn til å få ditt eget domene er for bedre merkevarebygging. Hvis du har et underdomene av andres domene, er du i hovedsak bærer dette merket i adressen til nettstedet ditt. Hvis merkenavn er Furry Kitty, vil du ha mye mer flaks formidle budskapet om merkevaren din med en webadresse som furrykitty.com enn hvis du har et nettsted på furrykitty.blogsrus.com. Den første formidler budskapet om at merkevaren er en unik og selvstendig enhet. Den andre antyder at nettstedet ditt er rett og slett en forlengelse av blogsrus.com.

Troverdighet

Forbundet med spørsmålet om bedre merkevarebygging, ha ditt eget domene også gir deg mer troverdighet. En besøkende til bloggen din er sannsynlig å ta deg mer seriøst hvis du har tatt tid og brukt pengene til å få ditt eget domene. Etter å ha ditt eget domene tyder på at du er forpliktet til ditt nettsted. For eksempel, hvis du har en ponni-trening blogg på welltrainedpony.com, lesere av bloggen din er sannsynlig å ta all informasjon du gir gjennom bloggen din mye mer alvorlig enn hvis din web-adresse var welltrainedpony.lotsablogs.com. Hvis bare fordi innholdet i bloggen kan ha et direkte forhold til domenet ditt, har du en fordel å bygge en aura av autoritet.