Grunnleggende datamaskinreparasjon Tutorial

Datatrøbbel kan være frustrerende, spesielt når du ikke er i stand til å fikse dem selv. Hvis du har en datamaskin som fortsatt er under garanti, så alltid bruke garantien tjenester til sin fulle kapasitet. Hvis datamaskinen ikke er under garanti så kan du måtte betale et verksted for å fikse det, men det er noen grunnleggende reparasjoner du kan gjøre selv før å bruke penger på et verksted.

Drivere er viktige

En driver er et stykke programvare som du laster ned til datamaskinen din som gjør at datamaskinen til å gjenkjenne et stykke maskinvare og bruke denne maskinvaren riktig. En driver er nødvendig for alle kort eller deler du kan installere i en datamaskin, eller en som du kan koble til datamaskinen fra utsiden. Hvis du kobler noe til datamaskinen og datamaskinen ikke gjenkjenner utstyret, så sjekk for å se om en driver CD kom med det nye utstyret. Hvis den gjorde, så bare plassere føreren platen inn i CD-stasjonen og følg instruksjonene som vises på skjermen. Hvis du ikke finner driver platen eller kjøpt utstyret som brukes uten sjåfør plate, så bare gjør et søk på Internett for denne driveren. Når du finner sjåføren bør du kunne trygt laste den inn på din datamaskin.

Noen ganger skrivere eller andre eksterne enheter som har jobbet bra for år slutter å virke. I mange tilfeller er dette fordi driveren enten må oppdateres, eller en konflikt med sjåføren og noen andre program har fått deg til å trenge å laste driveren. Det er ikke uvanlig. Sjekk produsentens nettsted for å se om en driveroppdatering er tilgjengelig, og hvis det ikke er oppdater, e så bare slette den eksisterende driveren fra systemet og oppdater driveren enten fra CD-en som fulgte med utstyret eller fra produsentens hjemmeside. Når du kjøper noe som krever en stasjon for å operere på datamaskinen din, alltid holde driver-CD hendig i tilfelle.

virus

Mange av de problemer som måtte oppstå med programvaren er et resultat av virus plukket opp fra en Internett-nettside eller en e-postvedlegg. Det er en god idé å ha anti-virus programvare som kjører på datamaskinen hele tiden, og du bør også sørge for at anti-virus programvare er jevnlig oppdatert og at regelmessig planlagte søk blir gjort på datamaskinen din. Hvis du plukker opp et virus som beskyttelsen programvaren ikke kan ta vare på og viruset er oppdaget i et system scan av anti-virus programvare, skrive ned navnet på viruset og gjøre et søk etter den. Noen ganger er det raske løsninger til nye virus som tilbys av anti-virus produsenter som kan bidra til å avlaste din virus problem. I noen tilfeller kan det være nødvendig å re-laste operativsystemet for å bli kvitt et virus. Hvis dette er tilfelle sørg for at du har sikkerhetskopiert alt av viktig informasjon fra datamaskinen din, og har en profesjonell tekniker laste operativsystemet hvis du ikke vet hvordan.

overoppheting

Noen ganger kan en datamaskin vil bli overopphetet, og dette vil føre til at det svikter eller stenge. Det er et par ting du kan gjøre for å kontrollere og se om overoppheting er problemet datamaskinen din har. Det første du må gjøre er å sjekke og se om maskinen ikke får riktig luftstrømmen. Rengjør støv og annet rusk ut av lufteventilene på baksiden og forsiden av datamaskinen din sak, og sørge for at datamaskinen er på et sted der luften kan strømme og varmen som skapes av strømforsyningen kan spre riktig. Sjekk om viften kommer på fra tid til annen, og hvis det ikke da kjøpe en billig erstatning vifte og installere den så snart som mulig. Ved å observere hvordan dagens fan er installert, kan du enkelt finne ut hvordan du installerer en ny fan. Hvis strømforsyningen er stadig kjører veldig varmt så kan det må byttes ut. Se i brukerhåndboken for datamaskinen for å se hvordan du bytter strømforsyningen, eller gå til produsentens hjemmeside.