Grunnleggende Device Driver

En enhetsdriver er et program som en datamaskin operativsystem bruker til å styre en bestemt maskinvareenhet som er koblet til en datamaskin. Enheter kan variere fra skjermen og harddisken, til lydkort og skjermkort. De fleste operativsystemer inneholder enhetsdrivere som er innebygd, men de kan også installeres når en ny enhet legges til i systemet.

funksjoner

En enhetsdriver behandler forespørselen av en søknad og sender deretter instruksjon til maskinvareenhet som kan produsere utgangen. Dette er hvordan displayet informasjon sendes fra operativsystemet til skjermen eller monitor. En enhetsdriver vanligvis har en konfigurasjon grensesnitt som kan nås slik at brukeren kan foreta justeringer maskinvareenheten.

Installasjon

En enhetsdriver blir vanligvis installert når installasjons CD for en ny maskinvareenhet brukes til å kjøre installasjonsprogrammet. Installasjonen CDen inneholder drivere, samt eventuelle andre programmer som trengs for å bruke den nye maskinvaren. En enhetsdriver vil holde seg på systemet før den er fjernet eller avinstallert.

oppdatering

Enhetsdrivere kan bli oppdatert på et system som bruker en rekke metoder. Vanligvis kan en enhetsdriver lastes ned fra produsenten om en oppdatering er tilgjengelig. Mange ganger en produsent vil oppdatere en enhetsdriver for å legge til ekstra funksjonalitet eller for å fikse en feil i programmet. En enhetsdriver kan også oppdateres ved å installere oppdateringer til operativsystemet eller kjører installasjonsprogrammet fra en enhet installasjons CD.

konflikter

Noen ganger kan en enhetsdriver kan komme i konflikt med andre komponenter på et system. Enhetsbehandling i Windows kan brukes til å se om det er noen form for konflikt med en installert enhet. Konflikter kan vanligvis løses ved å reparere korrupte filer eller fjerne en enhet, og forsøker å installere det på systemet.

Filtyper

En enhetsdriver kan ha en filtype av DLL eller EXE avhengig av hvilken type eller program blir brukt. Mange programmer som kommuniserer med en enhet bruker en kombinasjon av DLL og EXE-filer for at enheten skal fungere skikkelig. Et eksempel på dette ville være en TV-tuner kort. Programvare må være installert for å vise video på skjermen eller sende lyd til høyttalerne.