Grunnleggende Internett-sikkerhet

Internett gir nesten ubegrensede informasjon til fingerspissene. Du kan kommunisere med venner, familie og arbeidsgivere umiddelbart. Banker og kredittkort gir enkel elektronisk tilgang og selv shopping, reseptbelagte påfyll og andre ærend kan gjennomføres på nettet. Med alle fordelene av Internett, er det ikke rart at det er noen bratte ulemper også. Svindlere, svindlere og virus er alvorlige trusler. Grunnleggende Internett-sikkerhet er uunnværlig for alle som planlegger å komme på nett.

barns sikkerhet

Med et museklikk kan barn bruker en ubeskyttet datamaskin tilgang til nesten hva som helst på Internett. Mens det er mange pedagogiske, morsomme og trygge områder for barn, er det like mange farlige og pornografiske nettsteder som de kan snuble på. Du kan bidra til å beskytte barna ved å installere online beskyttelse verktøy som vil begrense tilgangen til visse nettsteder. Imidlertid er ingen programvare 100 prosent effektiv. Du bør utdanne dine barn om sikker bruk av Internett og lære dem hvordan de skal finne aktuelle nettsteder. Forklar at de aldri skal gi sine personlige opplysninger til fremmede. Hold familiens datamaskin i et offentlig område, for eksempel i stuen, der du kan observere barnets aktiviteter over skulderen når som helst, og holde vakt for eventuelle potensielt farlige situasjoner.

E-post

E-post er en populær modus for kommunikasjon for alt fra nyhetsbrev til å arbeide kommunikasjon. Mens du har en e-postkonto er et uunnværlig verktøy for Internett-bruk, kan den samme e-postkonto forårsake en rekke problemer hvis du ikke vet hvordan du skal bruke det trygt. Den første regelen for grunnleggende e-post sikkerhet er å aldri åpne en e-post fra noen du ikke kjenner. Du bør også unngå å åpne mistenkelige vedlegg, selv når de er fra noen du kjenner. Mange virus vil sende ut e-poster fra den infiserte konto med viruset som vedlegg. Hvis du mottar en e-post fra en venn med et vedlegg som du er usikker på, ta kontakt med den personen først for å bekrefte at de hadde tenkt å sende deg et vedlegg. Hvis du mottar en e-post fra banken din eller en annen velkjent institusjon ber om personlig informasjon eller detaljer om kontoene dine, ringe og bekrefte med banken selv før du sender noen informasjon. I de fleste tilfeller er dette en svindel.

online kontoer

Administrerende bankkontoer, kredittkort, verktøyet regninger og mer er nå enklere enn noensinne på nettet. Mange praktiske funksjoner som e-postpåminnelser, elektroniske uttalelser og automatisk regningsbetaling kan effektivisere dine finansielle transaksjoner. Men kommer dette lettere til en pris. Når du bruker Internett for å administrere viktige elektroniske kontoer, bør du alltid feile på siden av sikkerhet. Endre passord ofte, og unngå å bruke samme passord for hvert nettsted. Hold en notatbok på hånden i nærheten av datamaskinen for å spore passord. Logg alltid ut av kontoen din når du er ferdig, i stedet for bare å lukke ut av vinduet. Selv om du ikke har brukt en bestemt konto eller kredittkort i lang tid, gjennom dine uttalelser regelmessig for å forsikre deg om at det ikke er noen merkelige kostnader. Hvis du noen gang merke til et avvik, iverksette tiltak umiddelbart for å identifisere problemet.