Grunnleggende om Computer Organization

Clutter er noe vi alle må forholde seg til, enten det er i stuen eller på skrivebordet. Rot på skrivebordet på datamaskinen kan gjøre det vanskelig å finne det du vil ha, og en datamaskin kan begynne å kjøre ganske sakte hvis den ikke får noen periodiske oppryddingen vedlikehold.

Rydder opp ekstra skrivebordsikoner

Først rydde opp ikonene på skrivebordet ditt. Det er sannsynlig at eventuelle programmer du har installert plassert snarveier på skrivebordet. Du kan slette snarveier på skrivebordet for programmer du sjelden (eller aldri) bruke, og det er trolig OK for å slette de mest brukte programsnarveier fra skrivebordet, som snarveier for programmene du bruker mest vil dukke opp automatisk i Start-menyen (eller den "Siste elementer" -menyen på Mac).

Konsolidere filer i skrivebords mapper

Du vil også være lurt å lage mapper på skrivebordet for ulike filer som du ønsker å ha på fingertuppene. For eksempel, en mappe for hjem finanser, eller en annen for familien bursdager. I Windows høyreklikker du på skrivebordet og velg "New" og deretter "Folder". (Den "Mine dokumenter" -mappen plassert ut av Start-menyen kan også brukes til å huse disse filene, men det betyr noen flere klikk å få til disse filene.) I OSX, klikker du på skrivebordet og trykk Kommando + Shift + N .

organisere menyer

Grunnleggende om Computer Organization


I Windows kan du også organisere programmer-menyen, som kan bli ganske stor da overlatt til sine egne enheter. For å gjøre det i enten Windows XP eller Vista, høyreklikker du på Start-knappen og velg "Utforsk". Det vil åpne opp filbehandleren Windows Explorer. Klikk på "Programmer" -mappen for å se alle oppføringene i menyen Alle programmer. I Windows XP, vil det bli en ny Start-menyen kan du organisere, ligger i "Alle brukere" -mappen. Den fullstendige banen for det er C: \ Documents and Settings \ All Users \ Start-meny \ Programmer.
Derfra vil du være i stand til å konsolidere mappene, bruker en strategi som ligner på skrivebordet mappen strategien nevnt tidligere. Populære kategorier for å skape i denne menyen inkluderer spill, produktivitet, Internett og Verktøy. For å opprette en ny mappe ved å høyreklikke i et tomt område, og velg "New" og deretter "Folder". Du kan klikke-og-dra andre mapper i den ene, slette mapper, og gi nytt navn til mapper ved å klikke på dem og trykke F2.
Mac OSX brukere kan sjekke linken på slutten av denne artikkelen for å få råd om organisering tilsvarer Start-menyen, som OSX refererer til som menylinjen.

Hurtigstartlinjen, og et notat på installering av programvare

Grunnleggende om Computer Organization


Windows har også hurtigstartlinjen. Det er en rekke små ikoner ved siden av Start-knappen. Den er der i Vista som standard. Hvis det ikke er til stede i XP, høyreklikk på et tomt område på oppgavelinjen, velg "Properties" og merk av for "Show Quick Launch". Slik sletter du et ikon på hurtigstartlinjen, høyreklikk på den og velg "Slett".
Fra dette tidspunktet, legg merke til hvordan programvaren oppfører seg under installasjonen. Dessverre er det ingen standard. Noe programvare spør deg om du vil ha en Quick Launch-ikonet, mens andre legger til at uansett. Men du vil vanligvis har valget mellom å legge en snarvei på skrivebordet og en oppføring i Programmer-menyen eller menylinjen OSX-tallet.