guide VBA

VBA er et programmeringsspråk som følger med Microsoft Office. Den brukes for opptak makroer, som er en automatisert måte å skrive programmer. Det er også et utviklingsmiljø for å skrive programmer for hånd og kan brukes til debugging programmer for å fikse sine feil. Et viktig trekk ved VBA er dens virtuelle objekter, som representerer komponenter i Office-programmene. Som du lærer VBA, fokusere på en av disse delene om gangen for å redusere sannsynligheten for misforståelser.

Opptak Makroer

VBA makro opptaker gir en forsiktig introduksjon til å lage programmer med dette språket, fordi du ikke trenger å vite noen VBA uttalelser for å bruke den. Den makro opptaker konverterer museklikk og tastetrykk du gjør i et Office-program - for eksempel Excel eller Word - i VBA uttalelser som du senere kan studere, replay å gjenskape disse interaksjoner med søknaden, eller avgrense ved å fjerne eller legge til VBA uttalelser. Søknaden makro opptaker er tilgjengelig gjennom "Registrer makro" knappen under "Utvikler" fanen.

VBA Miljø

For å opprette VBA programmer for hånd, lærer de delene av VBA utviklingsmiljø, som Microsoft laget for manuell programmering. Dette miljøet har verktøy for skriving, løping og debugging programmer. Et av disse verktøyene er Object Browser, som er en søkemotor for å finne og få beskrivelser for VBA sin virtuelle objekter. For eksempel vil skrive "Selection" i Object Browser for Word VBA vise en liste over funksjoner og egenskaper for VBA objekt.

debugging

Selv de beste designede VBA programmer har feil. VBA miljøets debugger gjør finne disse feilene, kalt "bugs", mye enklere enn å lete etter dem uten hjelp. VBA er debugging verktøy består av følgende kommandoer eller komponenter: step-kjøringsmodus, som lar deg kjøre et program en uttalelse om gangen; komponenter for å vise verdien av variablene, som inkluderer Quick Watch vinduet og Immediate vinduet; og stoppunkter, som er som virtuelle Stopp eller vikepliktskilt du plasserer på en VBA uttalelse på det punktet der du ønsker å stoppe kjøringen av programmet.

virtuelle objekter

Skrive programmer manuelt i VBA involverer manipulere språkets virtuelle objekter, for eksempel ofte brukt "Selection" objekt i Word VBA eller "Range" objekt i VBA. Disse objektene oppfører seg lik virkelige objekter ved at de kan utføre handlinger ved utførelsen av funksjoner, og har egenskaper som virkelige objekter gjør. For eksempel, "Range" objekt bare nevnt har en "celler" egenskap, som du kan bruke til å stille inn og lese verdien av et regneark celler. Tilgang er "ActiveDatabase" objekt har en funksjon som heter «Execute», som lar deg utføre handlingen spørringer på den gjeldende databasen, for eksempel legge til eller slette tabeller.