Har en nettleser påvirke datamaskinens oppstarts?

Hastigheten på datamaskinen din er avhengig av en rekke faktorer, fra maskinvaren (for eksempel RAM og prosessor) til mengden av programmene du bruker og har som kjører samtidig. Hvert program som kjører bruker RAM, og jo mer du har å kjøre på en gang, jo tregere de kan bli. Dette betyr at et program som for eksempel en nettleser kan påvirke datamaskinens oppstart prosessen hvis det er å ta opp noen ressurser.

Oppstartsprogrammer

Datamaskinens faktisk oppstart (før innlogging) blir sjelden påvirket av eventuelle grunnleggende programmer du har installert. Eventuelle programmer som er satt til å kjøre automatisk ved å logge deg inn, eller at du prøver å kjøre selv, bare påvirke merkbar hastighet når du har logget inn og forsøke å bruke programmet. I begynnelsen når du logger inn, vil datamaskinen sannsynligvis kjøre litt sakte mens alt starter opp for første gang siden nedleggelse; Dette er ofte referert til som en "kald start". Men de fleste programmer bare ta opp systemminne (RAM) etter at du har logget deg på, så de fleste av datamaskinens oppstart, vil ikke bli påvirket av dem.

nett~~POS=TRUNC

Nettlesere er vanligvis ikke store programmer; det meste av det som kan føre til en datamaskin for å bremse ned generelt er dataene nettlesere samler, for eksempel midlertidige filer og informasjonskapsler, og ikke programmene selv. Disse dataene kan bli fjernet fra nettleserens preferanse eller ved å bruke et tredjepartsprogram som CCleaner eller Glary Utilities. Tøm dine data hver så ofte for å sørge for at datamaskinen ikke blir lastet ned med unødvendig informasjon.

forskjellige nettlesere

Forskjellige nettlesere påvirke datamaskiner annerledes. Nettlesere som Firefox og Internet Explorer er vanlig, men har hatt problemer med å bremse og minnelekkasjer; Hvis du har problemer med en nettleser spesielt, kan du prøve en ny. Plenty er tilgjengelige, for eksempel Opera, Safari og Chrome. Slå hoved nettleser midlertidig for å se om datamaskinen har en enklere tid start og lasting.

Deaktivering Oppstartsprogrammer

Uavhengig av hvilken nettleser du bruker, datamaskinen fortsatt kan ta en stund å starte opp. Når datamaskinen er fullastet, klikk på pilen for å utvide ikonene på oppgavelinjen. Dette er de fleste av programmene som er satt til å kjøre automatisk. Hvis du ser noen du ikke vil ha i gang, åpner du innstillingene og deaktivere den fra å kjøre ved oppstart. Dette gir datamaskinen mindre å gjøre når du logger inn, så det kan starte opp raskere; Dette kan du også laste din nettleser ved oppstart hvis du ønsker, gir det mer datamaskinminne å gjøre det.