Heksadesimale Font Colors

Heksadesimale Font Colors


Hvis du så på kilden til din favoritt nettside, vil du sannsynligvis se ganske mange sekstegnstrenger, både bokstaver og tall, som begynner med et nummertegn. Dette er heksadesimale koder, og de brukes over hele Internett for å endre fargene på fonter og andre diverse nettelementer.

Hvordan fungerer de

De seks sifre i en heksadesimale koden, ofte forkortet til "hex kode," er faktisk tre par sifre. Hvert par betegner verdien av rødt, grønt og blått er til stede i fargen. Verdien av et siffer kan variere fra 0 til F, med bokstaver som brukes i stedet for to-sifrede tallverdier; i det vesentlige A er lik 10, er b lik 11, og så videre. Følgelig er fargen rødt representert ved heksadesimalkoden FF0000, siden den røde verdi er på sitt høyeste, og ikke i noe grønt eller blått er til stede. En firkanttegn foran umiddelbart en hex-kode for bruk i Web-dokumenter.

Hvorfor bruker vi Hex Codes

Hex har lenge vært brukt i informatikk verden, men nytten i web-applikasjoner kan være lett å forstå når man ser på alternativene. Webdesignere presenteres med oppgaven med å tildele farger til brødtekst, linker, bakgrunner og andre aspekter av deres nettsider. Ved hjelp av en fargenavn er et enkelt alternativ, men det er ikke alltid pålitelige. Akkurat som vitenskapelige navnene blir brukt i stedet for vanlige navn på planter og dyr for å oppnå en global standard, er hex koder som brukes for å oppnå garantert resultat med Web farger.

Web-Safe Colors

Kanskje du har hørt om en Web palett, web-safe farger, browser-sikre farger eller lignende uttrykk. De henviser til en samling av 216 farger som ble ansett som trygt for design bruk for standard visning blant alle nettlesere i en 8-bits datasystem. I dag er denne samlingen stort sett unødvendig, siden noen PC-brukere tilgang til Internett på 8-bits systemer. Noen designere fremdeles føler at å designe i denne paletten er nødvendig, men ledende bilde- og webutvikling programvare gjør det enklere enn noensinne å innlemme et bredere spekter av farger ved å komme forhåndsinstallert med lesersikker paletter.

Hvordan velge og bruke Hex Codes

Det finnes mange verktøy for å eksperimentere, og velg en hex farge. Rådfør deg med en online hex fargekode diagram, hvor du kan matche opp fargen du ønsker med koden du trenger. Prøv en HTML-fargevelgeren eller en interaktiv fargehjulet, der du kan fritt eksperimentere. Eller bla bruker-sendt farger på et nettsted som Colourlovers å se hva skiller seg ut til deg. Når du har valgt en farge, sett den inn i HTML, CSS eller annen kode med et firkanttegn. For eksempel, farging tekst rød med fargen egenskap av skriften koden vil se slik ut:

<Font color = "# FF0000"> tekst </ font>