Historien om tekst-baserte spill

Mange av de tidligste dataspill stole på tekstbaserte grensesnitt for deres gameplay. Noen av disse spillene har blitt klassikere, og folk i dag fortsatt spille og skrive nye tekst-baserte spill.

Origins

En av de første tekstbaserte spill var hamurabi (utgitt i 1978), der spilleren styrer økonomien i en babylonsk rike. Play består stort sett av å legge inn tall som viser mengder jord og korn i et forsøk på å utvikle en stabil økonomi.

Interaktive Fiction Games

Tallknusing spill som hamurabi utviklet seg til interaktiv fiksjon, også kjent som "velg ditt eget eventyr," spill eksemplifisert av spill som Zork (utgitt 1980). Spillerne blir presentert med en beskrivelse av deres miljø og skriv inn kommandoene (for eksempel "går nordover») som svar.

Rogue-lignende spill

En annen type tekst-basert spill ble inspirert av Rogue (utgitt i 1984). I Rogue, er alfanumeriske tegn som brukes til å tegne et kart over lekeområdet, og skaper en pseudo-grafisk grensesnitt.

SØLE

Den neste utviklingen i tekst-baserte spill, slam (multi-user dungeons) ble utviklet på slutten av 1980-tallet. Slam er lik interaktive fiction spill, bortsett fra at de har flere spillere samtidig koblet over Internett eller et lokalt nettverk (mens interaktive fiction spill er single player).

Tekstbasert spill i dag

Mens tekstbaserte spill har stort sett blitt erstattet av grafiske grensesnitt spill (starter rundt 1990), mange eldre spill er fortsatt tilgjengelig og det er nettsamfunn for folk som er interessert eller involvert i å skrive nye. 1893: A World Fair Mystery (utgitt 2002) og slouching Mot Bedlam (utgitt 2003) er eksempler på nyere tekstbaserte spill.