Historien om termiske skrivere

Historien om termiske skrivere


Termiske skrivere bruker varme i stedet for toner eller blekk til å skrive ut, graf eller på annen måte produsere et resultat. De brukes ofte i point-of-sale systemer som skriver ut en kvittering og i bar kodemerkingssystemer for detaljhandel eller lagersystemer, men de har også andre bruksområder, for eksempel rende fosterets ultralyd bilder.

Direkte termiske skrivere

Termiske skrivere av gammel ansatt direkte termisk utskrift, hvor bildene er produsert ved oppvarming av termisk papir som er impregnert med et stoff som skifter farge der oppvarmet. Denne teknologien fungerer godt i applikasjoner med kort holdbarhet, for eksempel forsendelsesetiketter og kvitteringer. Termisk papir er følsomme for varme og lys og har begrenset lang holdbarhet. Direkte termiske skrivere er stille, rask og billig, men papiret er relativt kostbart. Noen eldre fakser brukt denne metoden for utskrift, men er i hovedsak foreldet nå.

Termoskrivere

Nyere termisk overføring teknologi bruker en halt i land bånd som overfører blekket på media overflaten, hvor den kjøles ned og blir forankret. Utskriften er dermed satt på toppen av media snarere enn mediene selv som inneholder farge. Denne teknologien gir langt mer holdbare etiketter, strekkoder. Disse skriverne er også stille og rask, men du må bytte ut båndene med jevne mellomrom.

Bruker

Begge typer skrivere forbli i bruk i dag. Direkte termiske kvitteringsskrivere blir ofte brukt i bensinstasjoner for kredittkort kvitteringer. Slike kvitteringer bli skjemmet når de blir ripete og svekkes over tid. I applikasjoner der holdbarhet er nødvendig, utskrifts produsert av termoskriver utmerker seg på lang levetid og er motstandsdyktige mot miljøforhold.