Holdning & Basic Tastatur Teknikker

Holdning & Basic Tastatur Teknikker


For de som står fast ved en datamaskin hele dagen, er carpal tunnel syndrom en vanlig skade på grunn av repeterende bevegelser forbundet med konstant skrive. For å forebygge muskel og sene skader på armer og rygg, er det viktig å opprettholde en riktig holdning og teknikk når du sitter på et tastatur.

Generelt Posture

Sitt med ryggen rett. For å sikre at det er rett, sørge for at ørene er i en direkte linje med skuldrene, og deretter sørge for at skuldrene er i tråd med hoftene. I mellomtiden bør armene henge fra skuldrene, ikke hviler på armlenene.

håndledd

Håndleddene skal være helt rett ut fra armene, så det danner en rett vinkel på albuen. I de fleste tilfeller vil du trenger å re-arrangere arbeidsstasjonen (enten ved å senke hvor tastaturet sitter eller heve stolen), slik at dette er din naturlige skriveposisjon.

Fingers

Sørg for å holde fingrene avslappet mens du skriver, i stedet for pounding hardt ned på hver tast. På samme måte, hold muse forsiktig i stedet for å fatte det vanskelig. Ta hyppige pauser mens du skriver for å tilbakestille din posisjon og for å sørge for at din holdning er fortsatt riktig. Når du ikke skriver, slapp fingrene ved å plassere dem foran tastaturet og løsne håndleddene.