Hoved Komponenter til datamaskinen for å gjøre datamaskinen Work

Hoved Komponenter til datamaskinen for å gjøre datamaskinen Work


Med nesten ubegrenset antall alternativer og tilbehør for datasystemer, kan det virke som om du skulle trenge grad i datateknologi for å finne ut hvilke komponenter som er riktig for dine behov. Sannheten er at det er bare noen få nødvendigheter for en datamaskin til å fungere, de fleste som inngår i en alt-i-ett-boks datamaskin finnes på de fleste forhandlere. Komponenter er også tilgjengelig separat, for de brukerne som ønsker å bygge sine egne systemer for å møte deres spesifikke behov og ønsker.

Sak Og Hovedkort

To grunnleggende komponentene til å begynne med er datamaskinen saken, også kalt tårnet, og hovedkortet. Saken inneholder alle de interne komponentene og er vanligvis laget av metall, mens hovedkortet er det viktigste kortet som fungerer som base alle andre komponenter og tilbehør er koblet til. Hovedkortet, eller hovedkortet, holder RAM-minne, som gir begrenset dynamisk lagring for datamaskinens ulike prosesser. De fleste moderne hovedkort har lyd og video funksjonalitet bygget på dem, noe som gjør at datamaskinen kan vise bilder og spille av lyder. Lydkort og skjermkort kan også være separate enheter som kobles til hovedkortet.

prosessor

Den sentrale prosessorenheten, ofte referert til som CPU eller mikroprosessor, er datamaskinens hjerne. Denne lille, kvadratiske komponent plugger tett på hovedkortet, og kontrollerer hver handling og behandle maskinen utfører. CPUer er tilgjengelig i et bredt spekter av hastigheter og makt evner, og noen hovedkort tilbyr flere spor for flere CPUer. Brukere som trenger en raskere, kraftigere datamaskin, som spillere eller videomaskin, dra mest nytte høyere priset, kraftigere CPU chips.

Hard Drive

Harddisken, også kalt en harddisk, lagrer alt datamaskinen trenger innenfor sine digitale databanker. Programmer, personlige data og operativsystemet hvile på denne permanent lagerenhet, noe som gir enkel og rask gjenoppretting etter behov. Harddisker er tilgjengelig i ulike størrelser, og selv komme i eksterne muligheter for ekstra lagringsplass.

Operativsystem

Selv ikke en fysisk komponent, vil datamaskinen ikke fungere uten et operativsystem. Et operativsystem, eller OS, kan datamaskinens maskinvare og programvare for å kommunisere og operere sammen. Microsofts viktigste operativsystem er Windows, mens Apple har en Mac OS til sine brukere. Tilleggs operativsystemer er også tilgjengelig, inkludert Linux, som er åpen kildekode, noe som betyr at hvem som helst kan lovlig endre eller reversere kildekoden.

Input og output enheter

Å ha en rask prosessor, harddisk og operativsystem gjøre deg noe godt hvis du ikke kan samhandle med systemet. Input og output (IO) enheter lar deg samhandle, manipulere og bruke datamaskinen til ulike formål, for eksempel data, spill å spille og Internett-surfing. En skjerm, tilgjengelig i TV-lignende CRT skjermer eller tynne LCD-paneler, viser de ønskede bildene og tekst for visning og manipulasjon.