HP CPU og 960 Overoppheting

HP CPU og 960 Overoppheting


The Mobile Intel GL960 Express er en Intel-brikkesett som brukes i bærbare datamaskiner. The Mobile Intel GL960 Express-brikkesett støtter Intel Celeron-prosessorer med front side bus (FSB) hastigheter på 533 megahertz (MHz). Flere Hewlett Packard / Compaq bærbare PC-modeller inneholdt en kombinasjon av Celeron prosessor og GL960-brikkesett.

overoppheting

Når en datamaskin blir overopphetet, CPU, eller sentralenhet, er den komponenten som er mest sannsynlig årsaken. Ofte vil du ikke merke overoppheting før systemet blir ubrukelig på grunn av smeltet ledninger og ødelagte komponenter på hovedkortet. Det er noen tegn som kan hjelpe deg med å oppdage overoppheting før den når et kritisk punkt. Videre med de fleste bærbare datamaskiner, kan du overvåke CPU temperatur fra systemets BIOS.

symptomer

Hvis datamaskinen krasjer tilfeldig, kan dette være et tegn på en overoppheting prosessor. Slow drift kan også være et tegn på CPU overoppheting. I en bærbar datamaskin, kan du føle en temperaturforskjell hvis enheten holdes på fanget.

årsaker

Overoppheting kan bety at datamaskinens CPU vifte ikke fungerer som den skal, eller at CPU heatsink er utilstrekkelig eller inkompatible. CPU viftehastighet kan verifiseres i systemets BIOS.

Dårlig luftstrøm forårsaket av støv blokkerer luftrømningspunkter kan også føre til overoppheting.

Overklokking din CPU kan det føre til overoppheting, også. Overklokking er prosessen med å sette prosessoren til å kjøre fortere enn produsentens anbefalte hastighet.

Solutions

Hvis datamaskinen er fortsatt under garantien, kontakt din forhandler enhet eller produsenten. Ikke forsøk å reparere datamaskinen selv om produsenten er ansvarlig for å fikse det, da dette kan gjøre garantien ugyldig.

Hvis du er ute av garantiperioden og prosessoren er overklokket, redusere CPU-hastighet til sitt angitte driftsområdet. Fjern alt støv fra den bærbare datamaskinen tilfelle med trykkluft. Rengjør alle interne komponenter med luft også. Pass på at luftventilene ikke er blokkert av noen ytre element under drift. Kontroller at kjøleribbe er riktig plassert i forhold til prosessoren. Bytt ut CPU heatsink apparat eller bruke ekstra termisk pasta hvis nødvendig. Bytt ut CPU vifte hvis det ikke fungerer som det skal. Selv om viften fungerer som den skal, må du kanskje bytte den ut med en høyere hastighet vifte for å motvirke CPU-temperaturen. Hvis en ny kjøleribbe og vifte ikke eliminere problemet, kan det være lurt å benytte flere kjøleenheter eller teknikker. Byte Chip anbefaler at du slår av datamaskinen i minst to til tre timer per dag for å unngå prosessor overoppheting.