HTTP Vs. FTP File Transfer

Mange områder, for eksempel Facebook eller en blogg, vil tillate en bruker å laste opp eller ned filer til området for en myriade av grunner, for eksempel bilder på en nettside eller filer for et forum eller blogg-programvare. I begge tilfeller er det to måter å laste opp en fil til en server eller nettside: ved hjelp av HTTP eller via FTP.

Opplasting via HTML

For å oppdatere en fil til en nettside, er alle brukernes behov en moderne nettleser. Men på serversiden på nettsiden, har et nettsted programmerer å implementere et system som kan håndtere en fil opplasting. Programmereren har flere muligheter til å utføre dette, fra en enkel HTML opplasting til mer avanserte former med språk som PHP og ASP, til bruk i et forum eller en blogg. Med nedlasting, har alt en bruker å gjøre er å klikke på en link.

Laste opp via FTP

FTP eller File Transfer Protocol, forut HTTP etter en stund. Imidlertid er FTP brukes hovedsakelig av webmastere og webutviklere som trenger å laste opp filer direkte til deres servere. For å kunne bruke en FTP-server, trenger du en FTP-klient for å koble til det. Gratis FTP-programmer inkluderer FileZilla og CoreFTP, og kan finnes i avsnittet nedenfor.

Fordeler og ulemper med HTTP

HTTP opplastinger gir en utrolig enkel metode for å laste opp filer til en server, med minimal kunnskap om filoverføringer. Laste ned en fil er også utrolig lett også. Men ulempene ligge i HTTP mangel på strøm når det kommer til fil opplasting. Også trenger en programmerer å ha den kunnskapen som kreves for å lage skjemaet i HTML, for å laste opp filen. Dette er spesielt sant hvis filen er for et sosialt nettverk som ligner på Myspace eller Facebook at de skaper.

Fordeler og ulemper med FTP

Ved hjelp av en FTP-server gir fordeler av sine egne. For en, kan en bruker bruke et program for å utføre en masse opplasting til en server, ikke å måtte bekymre deg for gjentatte ganger å måtte rebrowse etter filer og laste opp dem ved hjelp av en form. Nedlastinger kan også gjøres i hopetall også. Dessverre krever en FTP-server fortsatt en FTP-klient å bruke, og bruk av ville være spesielt tungvint for de som bare ønsket å laste opp et bilde eller to.

forskjeller

Til syvende og sist, FTP og HTTP filoverføringer har helt forskjellige formål. FTP filoverførings formål er mer eller mindre for nettstedet vedlikehold og batch opplastinger, mens HTTP er for klient-end arbeid og for sluttbrukere å laste opp ting som filmer, bilder og andre filer til serveren. Ofte vil en programmerer bruke FTP til å laste opp filer som gjør at en sluttbruker å laste opp filer via HTML / HTTP også.