Hva å gjøre hvis jeg har en Firmware Lock på Min Compaq bærbar PC?

Hva å gjøre hvis jeg har en Firmware Lock på Min Compaq bærbar PC?


Med portabilitet av bærbare datamaskiner kommer behovet for forbedrede sikkerhetsfunksjoner for å beskytte informasjonen din bør enheten blir mistet eller stjålet. Hvis du har en Compaq bærbar PC, har du en rekke sikkerhetsfunksjoner for å beskytte sensitiv informasjon lagret på datamaskinen din. Hvis du har blitt låst ute av harddisken og firmware på den bærbare datamaskinen, må du få tilgang til dine passord for å få tilgang.

Passord

Compaq-maskiner er satt opp med to sikkerhets passord utformet for å holde uønskede brukere får tilgang til informasjonen på datamaskinen. Den ene er en "master password" som kan skrives inn i når du slår på datamaskinen. Den andre er HP / Compaq "Drivelock" brukerpassord som beskytter informasjonen på harddisken - inkludert firmware som gjør at datamaskinen kan utføre sine funksjoner. Disse passordene kan være det samme.

Drivelock

Hvis du har blitt bedt om å skrive inn brukernavn passord for å få tilgang til Compaq bærbar PC og du skriver det feil, er du låst ut etter tre forsøk. Hvis du ikke har Drivelock-brukerpassord, kan du bruke hovedpassordet - som kan eller ikke kan være det samme - å få tilgang til den bærbare harddisken og firmware. Hvis du ikke har master-passord eller brukerpassordet, ifølge HP, er harddisken "permanent ubrukelig." Derfor bør du skrive ned dine master- og brukerpassord og oppbevar dem på et trygt sted. Hvis datamaskinen er en del av et nettverk, må du kontakte systemadministratoren og be om å få hovedpassord.

Innstilling master-passord

Hvis du ennå ikke har satt noen passordbeskyttelse for din Compaq bærbar PC, kan du sette Power-On og bruker passord fra systemoppsettet. Når du slår på datamaskinen, trykk "F10" som maskinen starter opp. Basic Input / Output Settings grensesnitt for dataskjermer. Velg BIOS-oppsettet og velg "Sikkerhet" og deretter "Power-On" passord.

mulig Alternative

Hvis du ikke har tilgang til hoved- eller brukerpassord, kan du være i stand til å gjenopprette dem ved å bruke et tredjepartsverktøy. Passord recovery programmer som Windows Password Recovery eller Windows Password Breaker tillate deg å nullstille administratorpassord for ulike Windows-maskiner. Når du har fått et nytt administratorpassord, bør du være i stand til å bruke den til å logge inn og få tilgang til harddisken informasjon på din Compaq laptop.