Hva bestemmer hastigheten på 10 Mbps?

Hva bestemmer hastigheten på 10 Mbps?


Internett og mindre lokale nettverk er trange steder med tusenvis - og i mange tilfeller - millioner biter med informasjon blir sendt hvert sekund langs et enkelt nettverk kabel. Som ethvert komplekst system, nettverk er utsatt for mange former for forstyrrelser og forsinkelser, og nettverk fart - noen ganger annonsert som 10 Mbps - avhenger av dagens forhold i et nettverk.

Bits og Bytes

Før forstå hva som bestemmer nettverkshastigheter, hjelper det å vite forskjellen mellom bits og bytes. 10 Mbps refererer til 10 megabit per sekund. 10 MBps, med en kapital "B", er hva de fleste nettverkstrafikk er faktisk målt i. Det er 8 bits i en byte, så forskjellen mellom de to hastighetene er betydelig. Den liten forskjell i representasjonen av disse to hastigheter er ofte utnyttet av Internett-leverandører (ISP), som annonserer tilkoblingshastigheter i biter, i stedet for byte, og anta (med rette) at de fleste forbrukere ikke vet forskjellen.

Network Congestion

En av de mange faktorene som bestemmer nettverkstilkoblingshastigheten er hvor mye trafikk på nettverket. Store mengder data som reiser nettverket skaper lunger, og en 10 Mbps-tilkobling gir ikke så mye fart som det kunne uten lunger. Tider da et stort antall mennesker har tilgang et nettverk, som rett etter skolen lar på en ukedag, pleier å være tider med økt trafikk på nettverket.

nettverk maskinvare

En annen faktor som bestemmer nettverkshastigheten er hardware. Fiberoptiske kabler, for eksempel, er i stand til å hastigheter langt større enn koaksialkabel, som er den kabel som brukes av de fleste TV-leverandører. Tilsvarende egenskapene til nettverkskortet på datamaskinen, ruteren og maskinvare som din ISP bruker alle har en betydelig innvirkning på nettverkshastighet.

ISPer

Nettverket utformingen av din ISP, sammen med den teknologien den bruker, har en betydelig innvirkning på hastigheten på nettverkstilkoblingen. En ISP som deler en forbindelse mellom 10 hus, for eksempel, tilbyr bedre hastighet enn en ISP som deler en forbindelse mellom 20 boliger. Enten din ISP tilbyr nettverkstilgang via et DSL eller kabel setup også påvirker nettverkshastighet.