Hva betyr "bitrate" Mean på en video?

Når du laster ned video fra Internett eller rippe video fra en plate til datamaskinen, kan du ha muligheten til å velge en annen bitrate. DVDer har spesifikke bitrater. Etter hvert som teknologien har kommet, har video media vært i stand til å oppnå høyere kvalitet - slik tilfellet er med HD-DVD-er - og dette gjøres ved å øke bitrate på videoen.

Definisjon

Bitrate, også kjent som "bithastighet," er begrepet som brukes til å definere komprimering av lyd, video eller andre multimedia i form av datamengden - målt i bit - per tidsenhet på at media. Den bitrate er forholdet mellom kvalitet til annen. Bitrate er ofte også målt i kilobit eller megabit per sekund.

Betydning

Video med en høyere bitrate vil ha en større filstørrelse. Dermed vil det ta lengre tid å laste ned eller streame fra Internett og laste opp til en enhet eller datamaskin - og du kan brenne færre videoer til DVD. Imidlertid er en høyere bithastighet typisk indikasjon av høyere kvalitet. Dermed kan videoen bli klarere og skarpere. Når du søker etter en video, eller importere video til datamaskinen fra en DVD eller et kamera, velger høyere bitrate for høyere kvalitet. Men hvis plassen er din største bekymring, velger lavere bitrate når du laster ned eller komprimere videofiler.

bitrate Factors

Videoer vil ha ulike bitrater, avhengig av flere faktorer. For eksempel kan kildematerialet har mer dybde og kvalitet, og dermed produsere høyere bitrate. HD-filmer har en høyere bitrate enn standard definisjon, for eksempel. Ulike video filtyper har ulike bitrater, og du kan også velge mellom flere bitrater for den samme filen. For eksempel lar iTunes deg komprimere lydfiler som har en bitrate høyere enn 128 kilobyte per sekund for å spare plass på iPod.

standard Bitrates

De fleste standard definition DVD-er har en maksimal bitrate på 9,8 megabit. HD-TV har en bitrate på mellom åtte og 15 megabit per sekund, mens standarden for 720p HD-video er ca 19 megabit per sekund. Som på tidspunktet for offentliggjøring, Blu-Ray DVD-er har det høyeste bitrate av alle forbruker videoer med maksimalt 40 megabit per sekund. Dette gjør innholdet av Blu-ray filmer mer enn fire ganger så stor som standard DVD.