Hva betyr det når du har en stor runde svart flekk på skjermen på en flatskjerm?

Hva betyr det når du har en stor runde svart flekk på skjermen på en flatskjerm?


Flatskjerm dataskjermer eller TV bruker en liquid crystal display eller LCD, for å vise bilder. Disse bildene består av tusenvis av piksler, som roterer gjennom tre underpiksel farger; rød, grønn og blå. Produsent feil og skader kan føre til disse piksler til funksjonsfeil eller bli sittende fast, og viser bare en svart flekk. Døde eller stuck pixels noen ganger har en tendens til å spre seg til pikslene i nærheten, og skaper en linje eller stor flekk av svart plass.

døde piksler

De fleste databrukere har sett villfaren døde eller stuck pixel på et tidspunkt - som en solid farget flekk som ikke endrer seg til å gli inn i bildet på skjermen. All-sorte bildeelementer blir vanligvis referert til som døde, hvilket betyr at spesielle dot ikke mottar noen kraft i det hele tatt. I noen tilfeller kan pixel bare bli sittende fast som svart, betyr det får makt, men "på" og "off" brytere brukes til å styre fargene på underpiksler har en feil. En all-black round flekk på skjermen kan indikere et strømproblem med alle pikslene i dette området.

pixel HLR

Selv om du vanligvis ikke kan gjenopplive en død piksel, kan du prøve å gjenopplive stakk seg gjennom noen mild massasje press eller fri programvare. Identifisere hvor forbannet svart flekk som er på skjermen, og merk den med et stykke av lav-tack tape, slik som malerens tape. Slå av skjermen og deretter plassere en myk klut over stedet og bruk fingrene til å forsiktig trykke i området i 10 sekunder. Fjern kluten, slå på skjermen og se om det hjalp. Hvis det gjorde det, gjenta prosessen til flekken er borte. Hvis ikke, prøv en gratis pixel-reparasjon program funnet på nettet (se Ressurser). Koble datamaskinen eller laptop til TVen for å kjøre programmet for den store skjermen. Disse programmene syklusen din LCD gjennom ulike farger for å prøve og sjokkere pikslene tilbake til livet.

Screen Damage

På grunn av sin slanke, delikat design, LCD-skjermer er sårbare for skader. Hvis en gjenstand preget mot forsiden av skjermen din, kan det skade de interne komponentene å føre den svarte flekken. Over tid kan en liten flekk forstørre, som de nærliggende piksler bukke under for skader påført av sine naboer.

Reparere eller erstatte

Selv om det kan teknisk gjøres, reparere en LCD-skjerm er vanligvis ikke en gjør-det-selv-type prosjekt. Hvis den svarte flekken motstår dine reparasjonsforsøk, vil du mest sannsynlig trenger å få den reparert profesjonelt. Rådfør deg med produsenten for å se om denne situasjonen er dekket under garantien, eller ta kontakt med et lokalt verksted. Avhengig av ulike faktorer - som alder og merkevare - kostnaden for reparasjon kan rival kostnadene for utskifting, så veie alternativene nøye.