Hva betyr "OpenGL" Mean?

Hva betyr "OpenGL" Mean?


Hvis du noen gang har gått shopping for et nytt spill eller skjermkort for PC, har du uten tvil kjøre over begrepet OpenGL i din forskning. OpenGL fungerer som et bindeledd mellom programvaren på datamaskinen og skjermen maskinvare som setter grafikken på dataskjermen. Forstå mer om hvordan denne prosessen fungerer kan hjelpe deg å gjøre mer utdannet kjøpe beslutninger når det gjelder tid for skjermkort utskifting eller oppgraderinger.

Oversikt over OpenGL

The Open Graphics Library er programvaren grensesnittet mellom programmer på datamaskinen og grafikkmaskinvaren i datamaskinen som styrer visning på skjermen. Siden OpenGL er en åpen kildekode-spesifikasjonen, har det blitt vedtatt som en de facto standard i grafisk industri og kan lett brukes på tvers av mange operativsystemer.

Grafikk Biblioteker Forklart

En grafisk bibliotek fungerer som oversetter mellom programvare som trenger grafikk blir gjengitt på skjermen og maskinvaren som gjør gjengivelsen. Den grafisk bibliotek håndterer funksjoner som tekstur kartlegging, åpenhet, antialiasing og lyseffekter, som programmerere kan utløse av kommandoer i programmer. Dette lar programmerere å fokusere på å skrive søknaden uten å måtte programmere grafikkmaskinvaren også.

OpenGL History

På 1980-tallet var å utvikle programvare som kan fungere på det store utvalget av grafikkmaskinvaren er tilgjengelig på tidspunktet blir stadig vanskeligere. Som Silicon Graphics ble leder i 3D datagrafikk i begynnelsen av 1990, begynte det å møte konkurransen som mer 3D hardware begynte å komme til markedet. I et forsøk på å gjenvinne markedsandeler og påvirke markedet, SGI utviklet OpenGL som et alternativ til proprietære Iris GL som hadde vært standard på SGI arbeidsstasjoner, noe som skaper en åpen kildekode grafisk bibliotek som kan brukes på nesten alle typer maskinvare.

Hvorfor bruke OpenGL?

På grunn av sin åpen kildekode natur, gjør OpenGL det mulig for programvareutviklere å lage grafikk som vil vises nesten identisk på alle operativsystemer og maskinvare som støtter det. Dette resulterer i en ensartet brukeropplevelse på tvers av flere plattformer, samt en kostnadsbesparelser for programvareutvikleren, som ikke trenger å bruke ekstra tid på å utvikle grafikk for flere systemer.