Hva betyr ordet Checksum mener?

Hva betyr ordet Checksum mener?


Checksum er en datamaskin begrep som beskriver en operasjon datamaskiner bruker for å sikre at dataene har ingen feil. Summer er også brukt til å beregne om en datamaskin element er forskjellig fra hverandre for å unngå duplikater, for eksempel spam innlegg på forum eller flere nettsider med nøyaktig samme innhold. Datamaskinen kjører en sjekksum prosess som en del av sin ordinære oppstarts funksjoner, og kan også bruke sjekksummer ved overføring av data på tvers av nettverk.

Data som tall

Datamaskiner er programmert ved hjelp av binær kode, noe som betyr at de ser alle data som tall, enten det er ord, bilder, lydfiler eller tall. Hvis du vil kjøre en sjekksum, velger datamaskinen en fil og legger opp alle tallene den finner i denne filen for å få summen av disse tallene. Det sammenligner denne summen til summen av en tidligere versjon av den samme filen, eller en annen versjon av denne filen på nettet, avhengig av situasjonen. Hvis disse summene stemmer overens, datamaskinen vet dataene er som det skal være. Prosessen med å kontrollere disse summene mot hverandre førte til navnet "kontrollsum."

Når Summerer ikke samsvarer

Hvis sjekksummen utgjør datamaskinen beregner ved oppstart eller før og etter et nettverk overføring varierer mellom testobjektet og dets tidligere eller nettutgaven, vil datamaskinen vise deg en feilmelding. Vanligvis vil det være ytterligere informasjon om hvilken type feil som har oppstått. Summer kan endres av en datafil som blir ødelagt på grunn av en programvarefeil eller av et datavirus. Hvis sjekksummen prosessen er på jakt etter like elektroniske data, med summer som ikke samsvarer er en god ting; det betyr at innholdet ikke er en nøyaktig kopi av eksisterende innhold.

begrensninger

Checksum prosesser benyttes for å forhindre spam eller kopiere nettannonser bare oppdage eksakte kopier. Hvis selv en liten del av et innlegg eller sidedata endringer, for eksempel et ord lagt til eller slettet, vil sjekksummer ikke sams og maskinen vil identifisere hvert element som unik. Moderne motorer bruker en mer kompleks algoritme for å avgjøre om nettsider er eksakte kopier, men en online nyhetsgruppe eller forum kan bruke denne metoden for å begrense uønskede doble oppføringer.

Historie

Ifølge Merriam-Webster ordbok, har begrepet "sjekksum" vært i bruk siden 1940. Selv om datateknologi av 1940-tallet ble primitive forhold til dagens maskinvare og programvare, kontrollsummer er fortsatt brukes som en grunnleggende data sammenligning metode for å identifisere unike filer.