Hva Bidrag Visste Pascal Må historie datamaskiner?

Hva Bidrag Visste Pascal Må historie datamaskiner?


Blaise Pascal navn lever videre som et programmeringsspråk, men den franske filosofen var et multitalent forsker og tenker som begynte vitenskapen om å kombinere vitenskap og teknikk for å skape mekaniske verktøy for beregning. Pascals første prototypene var også proto-datamaskiner, men hans bidrag til databehandling kom også fra sin studie av matematikk og sannsynlighet.

Pascals Kalkulator

Bascal prøvde å hjelpe sin far med å finne ut franske provinsielle skatteinntekter når han oppfant den mekaniske kalkulatoren i 1642. Pascals kalkulator, også kalt Pascaline, var den første maskinen for å kunne legge til, trekke fra, flere og dividere. Pascal bygget 50 prototyper og deretter bygget 20 ferdige enheter. Oppfinnere fulgte tegninger av Pascal maskin for å fortsette å forbedre på ideen om en mekanisk kalkulator gjennom det 18., 19. og 20. århundre.

Binomialkoeffisienter i programmering

Pascals innovasjon i matematikk var oppdagelsen av binomialkoeffisienter gjennom utvikling av Pascals Pyramid, som viser forholdet mellom familier av tall. På grunn av denne oppdagelsen betydning for algebra, har det også tvunget etableringen av spesielle funksjoner i programmeringsspråk for å finne nøyaktige beregninger. lnΓ (n) er en spesiell funksjon standard i noen programmeringsspråk og står for binomialkoeffisienter.

Studier i Sannsynlighets

Pascal og Pierre de Fermat foretok forståelse av sannsynlighet, gambling og spillteori. I å studere hvordan spillerne kunne dele gevinster basert på forventede gevinster, Pascal skapte ideen om forventet verdi, som er et veid gjennomsnitt av alle mulige verdier som denne tilfeldig variabel kan ta på. Disse matematiske ideer om sannsynlighet hjulpet programvareutviklere i slutten av det 20. og tidlig 21. århundre for å utvikle mer komplekse dataspill, inkludert internett gambling.

Programmeringsspråk

Pascal varierte kunnskaper i matematikk og filosofi gitt å være en inspirasjon til Niklaus Wirth da han var på utkikk etter et navn på et nytt programmeringsspråk. Wirth oppkalt språket etter at Pascal i 1970. Siden da har det blitt en innflytelsesrik programmeringsspråk kjent
å være effektive når programmerere var på utkikk etter en effektiv måte å håndtere strukturert programmering og data strukturering. Pascal har blitt brukt for PC-spill og andre databaserte forskningsprosjekter.