Hva busstyper Bruk Seriell kommunikasjon Snarere enn parallell kommunikasjon?

Hva busstyper Bruk Seriell kommunikasjon Snarere enn parallell kommunikasjon?


Datamaskiner bruker to forskjellige typer busser for å overføre data: seriell og parallell. Parallelle busser sende data som hele byte om gangen, og har flere ledninger å bære flere biter samtidig. Serie bussene har færre ledninger og bære bare én bit om gangen, men fungerer bedre over lange avstander enn parallelle busser. Advancing teknologi har forbedret hastigheten på seriell kommunikasjon; PC-brukere har nå flere seriebusstyper å velge mellom.

RS-232

RS-232 kommunikasjon standard er et tidlig eksempel på et allment vedtatt seriell databuss. Predating personlige datamaskiner, går RS-232 tilbake til de dager teksttelefoner, akustiske modemer og tidsdelt minidatamaskiner. Den bruker en 25- eller 9-pinners D-type og har overføringshastigheter som strekker seg fra 110 til over 38.000 bits per sekund. Selv om mange personlige datamaskiner har fortsatt en RS-232-kontakt kompatibilitetsgrunner, nyere serie bussene har mye raskere datahastigheter.

USB

Et konsortium bestående av IBM, Compaq, Microsoft og andre IT-selskaper utviklet Universal Serial Bus eller USB, på begynnelsen av 1990-tallet. Den 3.0-versjonen av USB håndterer datahastigheter opp til 5 gigabits per sekund, selv om faktiske priser varierer fra enhet til enhet. Mange elektroniske enheter som mobiltelefoner, digitale kameraer og MP3-spillere har en USB-kontakt som en modus for overføring av data til PC. Tastaturer og mus har også til en viss grad konvertert til USB-standarden. USB "pinne" stasjoner har blitt en populær måte å bære gigabyte med personlige data mellom hjem og kontor datamaskiner.

SATA

På tidspunktet for offentliggjøring, er SATA-grensesnittet den vanligste for harddisker. Tidligere disk grensesnittstandarder, for eksempel SCSI og IDE, var parallelt grensesnitt; SATA flytter data ved mye høyere hastigheter til tross for at en seriell teknologi. Det er for tiden på versjon 3.0 og har en topp overføringshastighet på 6 gigabit per sekund. Datamaskiner bruker SATA-teknologi for interne harddisker; for eksterne harddisker, har eSATA et annet sett med plugger, men gir samme nivå av ytelse.

FireWire

IEEE 1394-standarden, kjent under merkenavnet "FireWire," er et annet høyhastighets seriekommunikasjonsgrensesnitt. På midten av 1980-tallet Apples ingeniører utviklet grensesnitt som et middel for å koble komponenter inne i en datamaskin; i 1995, IEEE vedtatt design som en industristandard. Personlige datamaskiner - Apples Macintosh i særdeleshet - bruke FireWire som et grensesnitt for forbrukerelektronikk som videokameraer. FireWire S3200 standard støtter datahastigheter så høyt som 3,2 gigabit per sekund.

Lyn

Intel utviklet Thunderbolt-grensesnittet som en neste generasjons serie teknologi for å konkurrere med USB 3.0. Det bærer data for HD-skjermer, harddisker og kameraer. Opprinnelig tenkt for fiberoptisk basert kabling, Intel besluttet i stedet å implementere Thunderbolt som kobbertråder. Dette gjør det mulig å gi elektrisk kraft samt en datatilkobling. Thunderbolt overfører data med opptil 10 gigabit per sekund.