Hva du skal bruke til å vise en AVI fil Video Clip?

AVI er et filformat som er laget av Microsoft for lagring av lyd og videoinformasjon. Spille en AVI-fil på datamaskinen, kan være grei, avhengig av type. Fordi det er bare en "container" format, trenger du de samme audio og video kodeker er installert på datamaskinen som ble brukt til å lage koding av filen.

Åpne fil

Enten du har en PC eller en Mac, er det enkleste å gjøre bare prøve å spille av filen på samme måte som videofilen. Mest sannsynlig har du enten Windows Media Player eller QuickTime Player installert på din datamaskin. Når du dobbeltklikker på filen, bør det åpnes i spilleren som du har valgt å være din standard mediespiller. Hvis det ikke vil åpne, hvis det er en feil i å åpne den, eller hvis bare lyddelen av filen spiller, må du finne ut hvordan filen er komprimert.

Å finne ut Codecs

En kodek er et program som koder for et video, vanligvis for å gjøre det mindre for enkel overføring eller lagring, og dekoder den slik at den kan spilles av. En AVI-fil kan kodes med mange typer kodeker. Populære typer videokodeker er MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX og XviD. Det er også lyddelen av AVI-filen.

Det er to enkle måter å finne ut hvilken type codec for å spille av AVI-fil. Den første måten er å se på filegenskaper. For å gjøre dette på en PC, høyreklikk på AVI fil og velg "Properties". Klikk på "Summary" -kategorien. Under "Video" delen, det vil vise hva slags "video komprimering" ble brukt til å lage filen. Under "Audio" -delen, vil den vise "audio format". Du kan deretter gjøre et søk for disse typer filer å finne den riktige kodeker du trenger for å installere på datamaskinen. Prosessen ligner på en Mac, bare du trenger å høyreklikke og velge "Get Info".

En annen måte å finne ut hvilken type kodeker for å spille av AVI-fil på en PC er å bruke et program som er laget for denne oppgaven. GSpot og Mediainfo er populære freeware programmer som finne ut kodeken som brukes for å gjøre filen samt hvis maskinen din har de riktige kodeker installert for å spille av filen.

Installere kodeker

Når du finne ut nøyaktig video- og lydkodeker som trengs for å spille av AVI-fil, må du laste ned og installere dem. Pass på at du kommer til en offisiell side av selskapet som skapte kodeken eller et klarert nettsted for nedlasting av programvare.

Et annet alternativ er å laste ned en alternativ mediespiller som omfatter nesten alle de vanlige kodeker som brukes til å kode og spille av en AVI-fil. En av de mest populære av disse er VLC media player fra VideoLAN. Bare laste ned spilleren og installere den. Når den er installert, kan spilleren brukes til å åpne og spille nesten hver AVI fil. På en PC kan du enten høyreklikke på filen, velg "Åpne med" og deretter "VLC Media Player" eller sett VLC media player som standardspiller. Denne spilleren er også tilgjengelig for Mac, eller du kan sjekke QuickTime plug-ins på Apple for å finne ut om det er en plug-in for den nødvendige kodeken. Et alternativ til VLC media player er MPlayer.