Hva du skal se etter når du handler for bærbare datamaskiner

Hva du skal se etter når du handler for bærbare datamaskiner


En bærbar datamaskin kan bare gjøre livet enklere. Med en bærbar PC kan du være tilkoblet nesten uansett hvor du går, fra stuen til halvveis over hele verden. Bestemme hvilke laptop er riktig for deg kan virke overveldende. Å vite hva du skal se etter når du kjøper en bærbar PC kan gjøre en komplisert kjøp mye enklere.

Batteritid

Batterilevetiden er avgjørende for en laptop. Se på hvor lenge batteriet vil vare. Jo mindre laptop, jo lavere batteri sannsynlig bli brukt. Større skjermer og avanserte prosessorer pleier å bruke batteriet raskere. Noen bærbare datamaskiner vil omfatte mer enn én måte å lade et batteri eller tillate ekstra batterier for å være kjøpt og lett forveksles. Andre bærbare datamaskiner har ikke flyttbare batterier. Hvis lang batterilevetid er en prioritet, se etter en bærbar PC som er i drift i mange timer, og kan raskt lades.

Design

En bærbar datamaskin kan være en betydelig investering. For å beskytte den investeringen, se etter en holdbar bærbar PC laget med solid materiale som aluminium. En annen utforming betraktning er skjermstørrelsen. "PC World" tildeler bærbare datamaskiner i en av fire kategorier avhengig av størrelse. De minste bærbare datamaskiner har 6- til 10-tommers skjermer mens større bærbare datamaskiner har 16- til 18-tommers skjermer. Vanligvis betyr en mindre skjerm på bærbar PC er lettere, lettere å bære og varer lenger på en batterilading, men det kan også bety mindre datakraft. Tenk på hva du ønsker å bruke den bærbare datamaskinen for å oppnå. Hvis den bærbare datamaskinen er bare et supplement til en større desktop, kan en mindre modell som passer for bare tekstbehandling eller surfing være tilstrekkelig.

Computing evne

Hastighet og minne er to ekstra hensyn når laptop kjøpe. Grafiske designere og video og foto redaktører vil ha en bærbar PC med mer databehandling evne enn noen som bare trenger Internett-tilgang og noen få programmer. Computing evne kan vurderes ved å se på prosessor og minne i den bærbare datamaskinen. De mer avanserte prosessoren, jo mer kan du gjøre med den bærbare datamaskinen. Minne kan også påvirke hastigheten på datamaskinen, og er viktig når de vurderer hvor mange programmer du vil kjøre på den bærbare datamaskinen på en gang.

Funksjoner og programmer

Bærbare datamaskiner har et bredt utvalg av funksjoner og programmer for oppgaver og underholdning. Igjen, tenk på hva du vil gjøre med den bærbare datamaskinen og ser på bærbare datamaskiner som tilbyr disse funksjonene. For eksempel, hvis du planlegger å bruke den bærbare til å se streaming video, se på modeller med høyere-end grafikk evner og kanskje en Blu-ray-stasjon. En annen viktig faktor i shopping for en bærbar PC er oppgradering evne. Se på hvor enkelt det er å legge til minne og programmer til den bærbare datamaskinen nedover veien.

Lagring

En bærbar harddisk bestemmer hvor mye lagringsplass det har for filer, spill, musikk og mer. Mindre bærbare datamaskiner som netbooks vanligvis har 250 gigabyte med lagringsplass mens større bærbare datamaskiner vil ha 500 gigabyte lagringsplass eller mer. Tenk på hvor mange programmer og hvor mye data du ønsker den bærbare datamaskinen til å holde. Videoer og bilder tar opp mer plass enn andre typer filer. Optiske stasjoner presentere et oppbevaringsalternativ for bærbare datamaskiner. Disse inkluderer CD, DVD og Blu-ray-spillere som kan lese og muligens også spille inn. Optiske stasjoner kan legge vekt på en bærbar datamaskin. Hvis du leter etter en mindre og lettere modell, bør du vurdere å utelate en optisk stasjon.