Hva du skal se etter når du kjøper en bærbar PC

Hva du skal se etter når du kjøper en bærbar PC


Med så mange bærbare på markedet kan det være vanskelig å velge riktig modell. Det er flere viktige faktorer å vurdere når veier opp valg, og det er en god idé å bestemme hvordan du skal bruke datamaskinen (hvor ofte du vil ta det ut og om, for eksempel), og hva du forventer fra det i form av ytelse før start. Tilgjengelige priser og konfigurasjoner endres med jevne mellomrom, så bruke litt tid på å sammenligne tilbud fra ulike forhandlere før avskjed med kontanter.

nøkkel~~POS=TRUNC

Hastigheten og kraften til en bærbar PC er definert av prosessor og minne, og i mindre grad grafikkbrikken installert. En bedre spesifikasjon er nødvendig for å håndtere intensive oppgaver som video redigering og spill, selv om dette vanligvis har en negativ effekt på portabilitet. Skjermstørrelsen er en annen viktig spesifikasjon - større skjermer er bedre for å se filmer og arbeider på flere filer samtidig, men igjen, kan portabilitet lide.

portabilitet

En bærbar datamaskin er portabilitet er veldig viktig hvis du bruker den på farten; mindre så hvis det blir stort sett bor på et skrivebord. Se etter dimensjonene og vekten av laptop og batterilevetid - dette vil gi deg en god indikasjon på hvor egnet det er for å arbeide borte fra hjemmet eller kontoret. Hvor varmt den bærbare datamaskinen får er noe annet å huske på, og som dette er sjelden nevnt i produsentens oppføringer, ta kontakt med profesjonelle vurderinger og brukerkommentarer på nettet. Hver laptop gjør noen form for kompromiss mellom kraft og mobilitet, noe som er grunnen til at det er viktig å bestemme hvor viktig hver enkelt er til deg.

Porter og tilkoblinger

Sjekk antall porter, videoutganger og lydfunksjoner potensielle bærbare datamaskiner før du kjøper. Hvis du har tenkt å koble den bærbare datamaskinen til en projektor eller TV, se etter en VGA eller HDMI-utgang. Hvis du bruker eksterne harddisker og USB-pinner med jevne mellomrom, sørg for at det er nok porter til å takle. Hvis du vil legge til en TV-tuner til systemet, vil dette kreve en annen port. Igjen er det viktig å vite hvordan du skal bruke den bærbare datamaskinen i praksis når du bestemmer hvilke porter og tilkoblinger er nødvendig - hvis du bare skal bruke den bærbare datamaskinen sin egen skjerm og en og annen perifer, er færre havner nødvendig.

Pris og verdi

Alle de faktorene nevnt ovenfor, sammen med den medfølgende programvaren og medfølgende garantien, må vurderes når du kjøper en bærbar datamaskin. Prisen og verdien av den bærbare datamaskinen spiller en stor rolle også - sjekk prisene på modeller med lignende spesifikasjoner og skjermstørrelser for å finne de beste tilbudene. Dersom nye prosessorer eller bærbare modeller er ventet å bli lansert i nær fremtid, vil prisene på eldre maskinvare ofte falle betydelig, så dette er en mulighet for å spare penger hvis du trenger en mindre kraftig maskin.