Hva du skal se etter når du kjøper en brukt bærbar datamaskin

Hva du skal se etter når du kjøper en brukt bærbar datamaskin


Kjøpe en brukt bærbar PC kan være en risikabel affære. Noen bærbare komponenter er mindre holdbare, så du må være oppmerksom på om de er i forskriftsmessig stand. Disse komponentene inkluderer skjerm, tastatur og batteri, samt kablet og Wi-Fi-nettverkskort. Å ha noen grunnleggende kunnskap om disse komponentene og gjøre leksene dine kan bidra til å sikre at du kjøper en slitesterk, god kvalitet datamaskin.

Skjermforhold

En bærbar PC-skjermen er en av de mest kostbare komponenter for å erstatte. Sjekk casing rundt skjermen for sprekker. Identifisere eventuelle mørke eller lyse flekker, samlet halvmørket, riper eller døde piksler, som vises i svart, noe som indikerer at de er slukket når de skal vise farger. Små død piksel områder i et hjørne kan ikke bevise et stort problem, men en dim skjermen når den bærbare datamaskinen er koblet til kan tyde på at det er kald katode lysrør (CCFL) pære er i ferd med å dø.

Eldre bærbare datamaskiner benytter CCFL pærer til bakgrunnsbelysning skjermen, mens nyere maskiner bruker strimler av lysdioder (LED). Et svakt CCFL pære kan også indikere en mulig feil med inverter, den elektriske enheten inne i laptop som konverterer likestrøm (DC) fra batteriet til vekselstrøm (AC) brukes til å drive maskinen. Sørg for eventuelle identifiserbare mangler påvirker ikke den bærbare generelle ytelsen.

Totalt Utseende

Sjekk hengsler og se etter sprekker eller manglende deler i kabinettet. Svake hengsler kan føre til at liquid crystal display (LCD) skjerm vises uberegnelig. Manglende biter av plast eller sprekker kan indikere uforsiktig bruk, muligens fra en tidligere eier slippe den bærbare datamaskinen. Dette kan bety hovedkort, harddisk eller optisk stasjon har også problemer.

tastatur problemer

Mens sjekke for manglende nøkler, pass på at tastaturet ikke er klebrig å ta på og nøklene ikke stikke. Sjekk også å sørge for at det er ingen rester av noe slag i mellomrommene mellom tastene. Dette kan tyde på en væskesøl, noe som betyr at den bærbare datamaskinen er ikke en klok kjøp.

Batteritid

Batteristrøm må sjekkes inn brukte bærbare datamaskiner siden disse batteriene kan forventes å gå dårlig i omtrent to til tre år. Firmaer som selger brukt datautstyr generelt oppgradere den bærbare batteriet hvis en sak er indisert som en del av oppussing prosessen. Private forhandlere, men kan ikke ta hensyn til denne detalj. Hvis batteriet er på vei ut, har selgeren erstatte batteriet eller rabatt prisen på den bærbare datamaskinen for å reflektere behovet for en erstatning.

Internett-tilkobling

Sørg for at den bærbare datamaskinen kobles til Internett. Noen bærbare datamaskiner har små brytere på den ene siden for å sette dem i trådløs modus. Dersom et slikt bytte er til stede, gjøre visse det fungerer og er i god stand. Hvis det ikke skjer, er at en indikasjon på at den bærbare datamaskinen er ikke en god kandidat for kjøp. I tillegg bærbare datamaskiner krever en fungerende Wi-Fi eller kablet nettverkskort som gir Internett-tilkobling. Nettverkskortet kan være internt eller eksternt. Hvis den bærbare datamaskinen ikke har et fungerende nettverkskort, er det best å se andre steder.

Strøm Jack og USB-porter

Sett laptop AC adapter for å forsikre seg om at enheten får nok strøm. Sørg for at alle Bluetooth og alle USB-porter er intakt og fungerer. Mange innspill plugger og stikkontakter direkte feste til hovedkortet, noe som kan vise seg svært kostbart å erstatte.

Starter Laptop

Slå på den bærbare datamaskinen. Se og lytt til sin respons. Eventuelle høye lyder eller sliping lyder - eller uvanlig lang ventetid før de når Windows hilsen - kan være dårlig tegn. Les noen meldinger på skjermen for å se etter feil, samt meldinger om en mulig spyware eller virus angrep.