Hva du skal se etter når du kjøper en brukt datamaskin

Brukte datamaskiner er et godt valg for ungdommer og studenter som kan bli med uten den mest up-to-date maskinvare. Så lenge du vet hva du leter etter, kan du spare mye penger ved å kjøpe en brukt datamaskin. Men hvis du ikke er helt sikker på hva du bør være ute etter, bør du vurdere følgende tips og råd når du går shopping for en brukt datamaskin.

Peripherals

De fleste nye PCer kommer med en skjerm, tastatur, mus og kanskje til og med et lite sett med høyttalere. Brukte datamaskiner kan ikke alltid inkludere disse elementene, imidlertid, og du bør alltid sørge for å sikre at de gjør før du foretar kjøp.

intern Hardware

Splitter nye PCer har vanligvis et klistremerke eller to på saken, som forteller forbrukeren hva som er inni. Ting som prosessorhastighet, mengde RAM og harddiskplass er vanligvis oppført. Med en brukt PC, kan disse klistremerkene ikke være der. Selv om slike klistremerker er til stede, kan de ikke nøyaktig representerer maskinvaren som faktisk er inne i saken.

Ikke vær redd for å be om systemets faktiske spesifikasjonene, selv om det er et klistremerke på utsiden av saken. Oppgraderinger er ganske vanlig med PC-er, og en forhåndsinstallert enhet kan ha blitt erstattet med noe bedre. Pass på at all intern maskinvare som hovedkort, lydkort og skjermkort, er riktig installert og fungerer. Hvis det mangler noen maskinvare eller ikke-fungerende, spør hvor mye det vil koste å erstatte disse elementene.

programvare

Den nyeste versjonen av Windows-operativsystemet er vanligvis følger med alle nye PC-kjøpet, men ikke nødvendigvis med kjøp av en brukt datamaskin. Før du foretar et kjøp, spør om et operativsystem er inkludert, og hvis så, finne ut den spesifikke versjonen. Du vil også være lurt å sørge for at din brukte Datamaskinen inneholder en gjenoppretting disk for operativsystemet ditt, bare i tilfelle noe skjer, og du må installere fra scratch.

Spør om noen ekstra programvare, for eksempel spill, tekstbehandlere eller CD / DVD-brenner programmer. Inkludert denne typen programvare i kjøp av en brukt datamaskin kan spare deg for hundrevis av dollar i det lange løp.

Renslighet

Til slutt, ta deg tid til å visuelt inspisere datamaskinen sak, både på utsiden og på innsiden, hvis det er mulig. Hvis du oppdager skitt, støv eller annet rusk, kan det være lurt å vurdere å finne en annen brukt datamaskin, som bygget opp skitt og støv kan virkelig redusere ytelsen til PCen.