Hva du skal se etter når du kjøper en datamaskin Prosessor

Hva du skal se etter når du kjøper en datamaskin Prosessor


Datamaskinen prosessoren er muligens en av de viktigste hensyn når de bygger en datamaskin. Prosessoren vil diktere den generelle hastigheten og effektiviteten av datamaskinen når du utfører hver oppgave fra å sjekke e-post til rendering 3D-applikasjoner. Lære hva du skal se etter når du kjøper en datamaskin prosessor ikke bare lærer deg om hva som er viktig i en prosessor, men også ulike aspekter av kompatibilitet og interoperabilitet datamaskin.

kompatibilitet

Det første hensynet når du kjøper en ny datamaskin prosessor er kompatibilitet. Den første kompatibilitet at man må møte er at av hovedkortet CPU socket. Det finnes mange typer CPU stikkontakter. Det er viktig at du sjekker produsentens dokumentasjon for å se hvilke konkrete CPU socket er på hovedkortet ditt. CPU socket vil diktere hva prosessorer er tilgjengelig for deg for bruk med datamaskinen.

En annen kompatibilitetsproblem er at av datamaskinens hovedsystemminne eller RAM. Hvis du har valgt en prosessor først, før hovedkortet, må du sørge for at du kan finne et hovedkort med riktig socket og at eventuelle RAM du kjøper er kompatibel med dine spesifikke prosessoren.

Budsjett kontra ytelse

Mens det er lett å bare kjøpe den dyreste prosessoren, forutsatt at det er den kraftigste på markedet, og bygge en datamaskin rundt det, er det ikke det mest forsvarlig løpet av handlingen og kan føre til hundrevis av dollar blir bortkastet. Hvis du bare skal bruke datamaskinen for aktiviteter som Internett-surfing og e-post, ville det behoove deg å se etter budsjett-prosessorer, som disse aktivitetene ikke krever mye ytelse. Akseptable prosessorer for disse typer aktiviteter, fra 2009, ville være entry-level Core 2 Duo-tilbud fra Intel eller AMD Phenom I. Begge disse prosessorene har prisområdene under $ 200.

Men hvis du har tenkt å kjøre prosessorintensive applikasjoner som 3-D skapelse innhold eller krevende dataspill, kan det være lurt å vurdere en kraftigere prosessor som Intel Core i7 quad core. Den entry-level prosessoren i denne familien, 920, koster ca $ 280 og gir eksepsjonell ytelse på tvers av alle benchmarks. Flaggskipet prosessoren i denne familien, 965 EE, koster ca $ 1000 og er i dag markedets kraftigste prosessor.

Produktmarkedet historie

Før du kjøper en prosessor, eller noen elektriske elementer for den saks skyld, er det viktig at du utfører en grundig gransking av resultatene historie av eventuelle valg du kan gjøre. Det er flere syndikerte publikasjoner og nettressurser som gjennomgang, benchmark og stress-test nesten hver prosessor utgitt av Intel og AMD. Disse grundige vurderinger gir et vell av informasjon om den maksimale ytelse og pris for en bestemt prosessor kan du vurdere. Viktige temaer å bekymre deg med når du velger en prosessor inkluderer: MTBF (Mean Time Between Failures), kjøling, strømforsyning, og benchmark resultater, både syntetiske og reelle.