Hva er APN på ruteren min?

Mobile Internett-brukere på GSM-nettverk krever et tilgangspunkt (APN) for å få tilgang til Internett. Hvis du fikk ruteren via mobilt bredbånd transportør, bør det transportør har gitt deg den riktige APN for å komme på nett. Hvis du går inn på Internett via selskapets mobil tilkobling, bør din bedrift kan gi deg den riktige APN.

Betydning

APN på ruteren kan du koble til Internett via en GSM mobiltelefontjenester. GSM står for Global Standard for Mobile Communications og er den dominerende mobiltelefon standard over hele verden, på tidspunktet for utgivelsen. Den andre standard, Code Division Multiple Access (CDMA), utgjør 13 prosent av verdens mobiltelefoner, ifølge Gizmodo.com. USA er det eneste landet der CDMA-brukere er mer utbredt enn GSM-brukere. Såvidt APNer går, CDMA-brukere koble seg til Internett via en annen metode du bruker den mobile enheten selv. På tidspunktet for offentliggjøring, bare AT & T og T-Mobile tilbudet GSM tjeneste i USA

Offentlig vs Private

Noen mobil tjenesteleverandører tilbyr både offentlige og private APN. Offentlige APN tillate brukere å få tilgang til Internett via mobil rutere og andre mobile enheter som de ville på en standard bredbånd eller oppringt tilkobling. Hvis du bruker denne typen APN, kan du gå hvor som helst og gjøre noe på Internett som din nåværende mobilt bredbånd plan tillater deg å gjøre. Private APN, på den annen side, bare at du kan få tilgang til en begrenset del av Internett. Hvis du har tilgang til mobilt internett gjennom din arbeidsplass, kan selskapet ha sin egen private APN satt opp med mobiltelefontjenester. Ved å bruke en privat APN, kan et selskap kontrollere hvilke nettsteder du kan og ikke kan gå på Internett - selv om du ikke er fysisk på selskapets lokaler. For eksempel kan et selskap velge å blokkere YouTube eller Facebook eller andre nettsteder som den anser skadelig for telependling produktivitet.

Carrier Forskjeller

Hver GSM-operatør har et annet navn for sin APN. Disse navnene noen ganger ligne webadresser uten "www" foran, for eksempel "three.co.uk" for UK carrier Tre Storbritannia. Andre kan være et enkelt ord, for eksempel UK carrier Vodafones privat APN betegnelsen, "internet". Bare operatøren din kan fortelle deg hva APN du bør bruke for å muliggjøre mobile Internett-tjenesten til ruteren. Hvis det er din personlige mobile plan, sjekk den litteraturen som fulgte med ruteren for å finne denne informasjonen. Hvis du ikke finner det, kan du kontakte mobilleverandøren og spørre en kundeservice representant til å lede deg gjennom prosessen med å få på nettet via tjenesteplan. Hvis det er selskapets mobile plan Kontakt bedriftens IT-avdeling for å få instruksjoner om hva APN å bruke.

betraktninger

For å få tilgang til en privat APN, kan du bli bedt om å taste inn et brukernavn og passord. Hvis du er usikker på hva disse er, og du bruker bedriftens mobil tilkobling, spør bedriftens IT-avdeling. Ellers kan du kontakte mobiloperatøren for å finne ut hva som brukernavn og passord kreves. Rutere er ikke de eneste enhetene som bruker APN; alle mobile enheter som kobles til Internett via en mobiloperatør har en APN. For eksempel, hvis du bruker smarttelefonen til å få tilgang til Internett på et GSM-nett, det har også en APN.