Hva er årsaken Bilder å bli uskarpt på websider?

Hva er årsaken Bilder å bli uskarpt på websider?


En webside kan ha en utmerket tema, intuitiv navigasjon og tidsriktig informasjon, men hvis grafikken er uklare, kan det føre til at brukerne klikker et annet sted. Bildene bryte opp tekstlig informasjon og at leseren skal kunne visualisere innholdet. Det er flere mulige årsaker til uskarpe webside bilder, men ved å nærme seg problemet fra flere vinkler, kan du løse det.

kilde~~POS=TRUNC

Dine webside bilder vil aldri være bedre kvalitet enn kildebildene. Åpne de opprinnelige bildefilene på datamaskinen, og undersøke dem. Hvis det opprinnelige bildet er uskarpt, så websiden bildet vil bli uskarpt også. Uskarpe bilder kan komme fra å ha for lite lys på motivet - kameralinsen forblir åpen lenger for å slippe inn mer lys, og dermed er det flere muligheter for kamerarystelser. Hvis motivet er i bevegelse under skuddet, er det mulig lukkertid på kameraet var ikke rask nok til å fryse handlingen. Hvis dette er problemet, må du ta flere bilder av motivet til du får et klart bilde.

Uriktig proporsjoner

Hver digitalt bilde har definert piksel proporsjoner når det er opprettet. For eksempel kan et bilde være 800 piksler bred og 600 piksler høy. Hvis du vil bruke bildet til å være 600 piksler bred stedet uten å endre høyden også, vil motivet synes å være komprimert fra venstre til høyre. Likeledes, hvis du redusere høyden uten forholdsmessig redusere bredden, vil motivet se bredere enn hensiktsmessig. For å bestemme høyden kreves, bruk denne enkle formelen: ta den aktuelle høyden på bildet og dele den nåværende bredde. Multipliser dette tallet ganger bredden du trenger; produktet er høyden på bildet bør ha for å opprettholde riktig proporsjoner.

feilaktig Skalering

Digitale bilder har en definert oppløsning når de er opprettet. For eksempel kan et bilde være 800 piksler bred og 600 piksler høy. Hvis du skalerer bildet til 1600 piksler bred og 1200 piksler høyt, vil bildet bli uskarpt. Hver gang du gjør et bilde større enn den var opprinnelig, vil det bli uskarpt. Det er rett og slett ikke nok informasjon som finnes i bildet for å øke størrelsen. Skalering bildet mindre vil ikke gjøre det uskarpt, men.

kvalitets~~POS=TRUNC innstillinger~~POS=HEADCOMP

Noen websiden programvare vil automatisk redusere kvaliteten på bildene dine for deg. Hvis du har utelukket alle de ovennevnte muligheter, søke på programmet for en innstilling som heter "JPEG-kvalitet" eller "bildekvalitet." Vanligvis vil du se denne innstillingen automatisk når du importerer et bilde. Ofte er standard for denne innstillingen lavere enn 100 prosent. Dette gjøres for å redusere lastetiden for nettsiden din seere. Men hvis du ønsker å opprettholde den opprinnelige oppløsningen, øker denne innstillingen til 100 prosent, og re-importere bildene dine.