Hva er årsakene til en datamaskin bremse ned?

Det er ingenting som å kjøpe en ny datamaskin og starte den opp for første gang, vel vitende om at harddisken er en blank tavle som du kan fylle med hva programmer du ønsker. Problemet er, jo mer du bruker datamaskinen og mer data du legger på det, jo mer sannsynlig er det å bremse ned eller forsinkelser på grunn av data rot, maskinvareproblemer og andre stressrelaterte faktorer.

utilstrekkelig RAM

Random Access Memory eller RAM er en datamaskin korttidsminne. RAM lagrer biter av data fra harddisken som prosessoren trenger rask tilgang til å kjøre pågående programmer og prosesser. Når prosesser opphøre, synker RAM unødvendige data for å gjøre plass til nye krav. Når du kjører mange programmer samtidig, kan RAM blir full av data. Når dette skjer, vil datamaskinen tregere siden det vil bli tvunget til å vente på data fra harddisken med jevne mellomrom. Installere mer RAM kan ofte resultere i en betydelig økning i datamaskinens ytelse.

multitasking

Multitasking er en av de viktigste grunnene til at datamaskiner tregere. Når man prøver å kjøre flere programmer på en gang, tvinger den CPU for å utføre beregninger for forskjellige formål på samme tid, noe som øker dens arbeidsbelastning, og kan få den til å nå sitt høydepunkt driftshastighet. Hvis prosessoren når 100 prosent av dens beregningshastighet, vil datamaskinen lag, som det må vente for flere beregninger for å finne sted.

malware

Malware er en samlebetegnelse for skadelige programmer som kan infisere en datamaskin når den er i nettverk til andre datamaskiner eller når dårlige data lastes fra en disk. Malware inkluderer ting som datavirus, trojanere, ormer, spyware og adware. Ikke bare malware tar opp plass på harddisken, men det er ofte laget for å skape problemer, som krasjer og pop-ups, som kan gjøre en datamaskin kjører saktere.

data Clutter

Når en harddisk er i nærheten av sin totale datakapasitet, vil den kjøre mer tregt og ta lengre tid å få tilgang til data. Dette oversettes til langsommere dataoverføring til din RAM, noe som betyr at datamaskinen vil henge mer når du bruker programmer og datafiler. Et annet problem med å la en harddisk for å fylle opp er at data blir uorganisert eller "fragmentert". Fragmentering oppstår når data for en bestemt fil eller et program må deles opp og lagres på ulike sektorer av en disk fordi det ikke er nok ledig plass til å lagre alt på en sammenhengende sektor. Defragmentering en harddisk kan bidra til å redusere virkningen av data rot på databehandling hastighet.

gamle drivere

Drivere er programvarepakker som forteller datamaskinen hvordan du bruker enkelte maskinvareenheter. Ettersom tiden går, hardware-produsenter slipper nye drivere for å optimalisere sine enheter for nye programmer og applikasjoner. Hvis du ikke klarer å oppdatere driverne til versjoner som er ment å håndtere mer moderne programmer, kan datamaskinen kjøre saktere som resultat. For å unngå dette, se etter driveroppdateringer på datamaskinen eller maskinvare maker nettsted med noen måneder.