Hva er Computer Porter og kontakter?

Basert på universal konsept som datamaskiner er konstruert for å oppfylle, er muligheten til å feste anordninger kritisk for den fortsatte allsidighet dette utstyret leverer. Mens mengden og typen av portene, eller kontakter, har endret seg siden den PC ble innført i 1980, deres formål at kommunikasjon med eksterne enheter forblir den samme. Begrepet port er dette tilfellet brukes ikke som en referanse til TCP / IP og UDP logiske sammenhenger.

Legacy

Gjennom årene har flere plugger og kontakter har blitt introdusert og senere forlatt som behovene i databehandling samfunnet endret seg. Den originale IBM PC ble levert med en AT-stil tastatur kontakt som ikke lenger brukes. PC også tillatt for en ekstra skjermkort som kan ha kommet med en skriverport. I tillegg kan en I / O-kortet tilsettes for å tilveiebringe en seriell port. Nå er de serielle og parallelle porter ga ikke lenger i produksjon av de fleste hovedkort. Også forlatt av de fleste PC hovedkort produsenter er spillporten adapter, som denne funksjonen er i stor grad erstattet av USB-teknologi. En annen port nå blitt en sjeldenhet er modemporten som gjør det mulig for datamaskinen å koble til Internett via en telefonlinje.

Seriell og Parallell

De serielle og parallelle porter er i ferd med å bli forlatt, men fortsatt tilgjengelig på mange systemer. Serieporter har blitt brukt til å koble alt fra mus til modemer og mens langsom etter dagens standarder fortsatt har en rekke bruksområder. Parallellporten er en dedikert skriverporten ofte referert til som Centronics. Begge disse portene har blitt nesten helt erstattet av innføringen av USB.

USB

Med introduksjonen av USB-standarden på midten av 1990-tallet på hvilken måte eksterne enheter som er koblet til en datamaskin ble endret. USB-porten er en liten, rektangulær åpning nå blitt gjennomgripende i dataverdenen. Som adopsjon for USB vokste behovet for mer dataoverføring kapasitet, eller gjennomstrømning, vokste med det og USB2.0 standarden ble utgitt. Mengden av eksterne enheter som kobles til en PC via USB vokser med ingen ende i sikte.

video

Video har utviklet seg fra de lave monokrom standard med en 9 pin D-sub-kontakt til den fantastiske skjermer vi tar for gitt i dag. Og med denne endringen har kommet en rekke kontakter. Med introduksjonen av DVI D-sub-stil kontakten blir nå faset ut til fordel for den rektangulære DVI-kontakten. Men denne standarden blir nå utfordret av HDMI-kontakt som holder løftet om ekte konvergens, et begrep som brukes for å beskrive en sammenslåing av datamaskiner, medier og kommunikasjon i én enhet.

Blandet

Ethernet-porten brukes for nettverksbygging. Firewire er en vanlig port som finnes i Apple-systemer og noen PCer. Mange datamaskiner har også en TV-ut-porter med nesten alle system som gir lyd inn og ut portene. En type kontakt som har vart i flere tiår er PS / 2 tastatur / mus stil kontakt, selv om denne porten ser ut til å bli avviklet til fordel for USB-teknologi.