Hva er DDR3-minne?

Hva er DDR3-minne?


DDR3 RAM, først utgitt i 2007, er en type minne som ofte brukes i datamaskiner og andre elektroniske enheter. DDR3 gir mange fordeler i forhold til forgjengeren, DDR2, selv om de to er ikke kompatible. DDR3 tilbyr høyhastighets RAM som vil bidra til å holde datamaskinen kjører raskt og problemfritt, og kan oppgraderes når den tid kommer.

Hva er RAM?

RAM eller Random Access Memory, er hva datamaskinen bruker til å åpne og kjøre programmer. Selv om det ikke er i bruk, er ting som er lagret på harddisken. Når du åpner et program, flytter den fra harddisken til RAM, slik at du kan få tilgang til og bruke den raskere. Hvert program du for tiden har åpent bruker noen av RAM, og hvis du ikke har mye RAM, åpner for mange programmer kan hindre ytelsen til datamaskinen din.

DDR3

DDR3, som står for Double Data Rate 3, er en høyhastighets random access memory teknologi som brukes i mer enn bare datamaskiner. Smarte telefoner, PDAer, Netbooks og andre små elektroniske enheter ofte dra nytte av DDR3-minne, i henhold til MemoryX.net.

VS. DDR2

DDR3 vil gi rom for sjetonger, opp til 8 GB, mens DDR2 bare tillater 4 GB per chip, ifølge SimmTester.com. Det betyr at de har muligheten til å kjøre flere programmer på en gang uten å vise noen tegn til avmatning. MemoryX.net hevder DDR3 å være overlegen i båndbredde også, med opptil 1600 Mbps når det gjelder dataoverføringshastigheter. De oppgir også at DDR3-minne er samme størrelse som DDR2, selv om de to er ikke kompatible.

Speed ​​og ytelse

Med DDR3, komponentene er dobbelt så rask som de raskeste DDR2 minnebrikker som er tilgjengelige, i henhold til MemoryX.net. Med sin ekstra fart og økt lagringskapasitet, er DDR3 klart bedre enn DDR2 når det kommer til både hastighet og ytelse. MemoryX.net hevder også at DDR3 har en lengre batterilevetid, noe som betyr at produktet vil vare lenger. Det er også laget med varme i tankene, som DDR3 overopphetes mindre enn DDR2, selv når presset til det ytterste.

andre fordeler

DDR3-minne opererer på 1,5 volt i stedet for den tidligere 1.8 som brukes av DDR2. Selv om det ikke kan virke som mye, betyr dette lite beløp enheten bruker mindre strøm enn forgjengeren. DDR3 RAM har også en asynkron reset pin for å tilbakestille kortet hvis behovet stadig oppstår, noe hverken DDR2 eller DDR minne omtalt, ifølge MemoryX.net.