Hva er de viktigste Hard Drive Settings i CMOS?

Hva er de viktigste Hard Drive Settings i CMOS?


Computer teknikere og entusiaster bruker CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor), også kjent som BIOS (Basic Input / Output System), for å endre en rekke systeminnstillinger. Noen av de viktigste konfigurasjonsmuligheter håndtere harddisker, inkludert innstillingene for oppstartsrekkefølgen, passord og grensesnitt. Pass på at du forstår hvordan disse innstillingene fungerer før konfigurere din BIOS, for å unngå uønskede resultater.

Boot Order

Hva er de viktigste Hard Drive Settings i CMOS?

Harddisken er vanligvis den primære oppstartsenhet.

Alle hovedkort BIOS har en innstilling for å endre oppstartsrekkefølgen. Avhengig av konfigurasjonen av datamaskinen, kan du starte opp fra en rekke enheter. Disse inkluderer USB flash-stasjoner, DVD-ROM-stasjoner og andre harddisker. Endre for å starte opp for å fortelle datamaskinen som harddisk eller en annen enhet for å starte opp først.

Passord

Hva er de viktigste Hard Drive Settings i CMOS?

En harddisk passord vil holde barna av datamaskinen, men kan forårsake problemer hvis du glemmer det.

Du kan legge til et passord til harddisken på noen systemer som bruker CMOS. Brukere må angi passordet før harddisken støvler til operativsystemet. Harddisken passord er nesten umulig å omgå hvis glemt, så bruk denne funksjonen med omhu.

Sette harddisken i en annen datamaskin eller erstatte sin kretskortet vil ikke slette passordet. Ikke engang produsenten av harddisken kan fjerne et glemt passord! Bare spesialiserte datarekonstruksjon firmaer har noe håp om å få filer fra en passordbeskyttet harddisk.

Harddisk grensesnitt

Hva er de viktigste Hard Drive Settings i CMOS?

Du kan slå hovedkortets SATA og PATA-porter av.

Harddisker kommunisere med datamaskinen via Serial ATA (SATA) eller Parallel ATA (PATA) -grensesnitt. Det er mulig å slå noen av disse grensesnittene av i BIOS. Dette hindrer at datamaskinen gjenkjenner harddisken før du slår grensesnittet på igjen.