Hva er definisjonen på en Virtual File System?

Hva er definisjonen på en Virtual File System?


Virtuelle filsystemer (VFS) er ikke-innfødte filsystemer som vises for sluttbrukeren å være på den lokale datamaskinen. Monterings VFS systemer kan tillate avvikende filsystemer å fungere sømløst fra en bruker og system ståsted. For eksempel kan et Unix-basert datamaskin sømløst tilgang til filer på en lokal Windows formatert harddisken eller på en ekstern Mac OS basert server.

Historie

Virtuelle filsystemer ble først innført i 1980 på Unix baserte datasystemer. Disse tidlige VFS ble utformet for å gi enkel tilgang til filsystemer vert på eksterne nettverk. Senere VFS tillatt for montering av filsystemer ligger på andre lokale disker, disketter eller filstrukturer lagret på eksterne servere, eller i komprimerte arkiver. VFS er tilgjengelig for mange operativsystemer, inkludert Windows, Linux, Unix og Mac OS.

Funksjon

Virtuelle filsystemer er montert som en katalog i det lokale filsystemet. Til sluttbruker og til programvare, ser montert VFS som kataloger og underkataloger på det lokale systemet. Dette gjør det enklere og raskere å få tilgang til filer. Den gjør det også programvare som doesn & # 039; t støtter ekstern nettverkstilgang for å se og bruke filer på eksterne servere.

Windows Virtual File Systems

Selv om Windows bruker Server Message Block (SMB) fildeling, krever SMB fildeling en manuell tilkobling til serveren. En rekke selskaper har implementert NFS (Network File System) for Windows. Windows NFS systemer er hovedsakelig kommersielle løsninger. For brukere av JungleDisk for Amazon & # 039; s data sky, vises Amazon data i Windows som en ny harddisk. Den VFS monterer så snart JungleDisk klienten starter. En annen kommersiell VFS system er EldoS tilbakeringing File System. Windows XP og senere kan montere komprimerte filer som VFS. Dette gjør at du kan lese eller kopiere en bestemt fil uten å pakke ut hele arkivet.

Linux og Unix

Linux- og Unix-operativsystemer, ofte referert til som nix, tilbyr kernel nivå VFS. I nix systemer, kan du montere interne disker formatert som Windows disker som sin egen katalog i nix filsystemet. Fjern nix NFS kan monteres som lokale kataloger. De fleste * nix operativsystemer også lese komprimerte arkiver som VFS, slik at du kan få tilgang til et bestemt arkiv fil uten å pakke ut hele arkivet.

Mac OS

Fordi Mac OS er svært lik en * nix operativsystem, støtter det en rekke VFS. Macintosh OS X gitt en VFS lag svært lik den tidlige Unix VFS lag. Macintosh VFS er avledet fra og ligner på FreeBSD, en versjon av Unix, filsystem. Eksterne filsystemer kan monteres som Macintosh filmapper, noe som gjør deres plassering transparent for brukeren.