Hva er Delt Hosting?

Felles web hosting er den rimeligste løsningen for hosting ditt nettsted. Men på grunn av innholdet av en delt web vert, er det flere ulemper i forhold til båndbredde, sikkerhet, diskplass og utvalg av funksjoner. For de fleste, lavere kostnader mer enn rettferdig ulempene. Før du velger en webhost, sørg for at du forstår konsekvensene av felles web hosting for å sikre at det er den beste metoden for deg.

typer

Det finnes to typer web verter: delte og dedikerte. Alt innhold på nettet er vert på en server. Serveren er den fysiske plasseringen hvor dataene lagres og er tilgjengelig 24 timer i døgnet for henting fra nettet. Akkurat som hver datamaskin på Internett har sin egen IP (Internet Protocol) adresse, har hver server en IP-adresse. For å få tilgang til en bestemt server, må brukerne skrive inn IP-adressen eller domenenavnet.
En dedikert vert er en hvor nettstedet data har sin egen server. En delt vert, på den annen side, er en hvor flere nettsteder er lagret på en enkelt server. jeg

Funksjon

Regnskapet på en delt webhost er partisjonert i ulike seksjoner, på samme måte som filer på din egen harddisk holdes i mapper. Selv om hver persons filene holdes på samme server, trenger brukerne ikke har tilgang til hverandres filer. Tilgang gis ved å skrive inn brukernavn og passord.
Det er to implementeringer av felles web hosting. Med navn-baserte virtuelle hosting (aka delt IP hosting), er alle partisjoner på serveren tilgjengelig via den samme IP. For å skille mellom hvilken nettside brukeren prøver å få tilgang, leser serveren adressen som ble skrevet i adresselinjen og dirigerer brukeren deretter. For eksempel, hvis www.websiteone.com og www.websitetwo.com var på samme delt vert med navn-baserte virtuelle hosting, vil både nettadresser peker til den samme IP-adresse, men skriver i www.websiteone.com ville sende leser til én partisjon, ville mens du skriver sistnevnte URL sender brukeren til en annen partisjon på samme server.
Den andre metoden kalles IP-baserte virtuelle hosting. I denne situasjon er det flere IP-adresser som den samme server. Hver IP-adresse tilsvarer et annet nettsted. Den største fordelen for IP-baserte virtuelle hosting er at det tillater nettsteder å ha separate sikkerhet Socket Layer sertifikater.

fordeler

Den største fordelen med en delt verten er kostnadene. En webserver er en kostbar del av utstyret, som krever regelmessig overvåking og vedlikehold. Ved å dele en web server med andre nettsteder, er du effektivt dele utgiftene. Tenk på kostnadsforskjellen mellom en dedikert og en delt vert som ligner på kostnadsforskjellen mellom å eie et hjem og leier en leilighet i et kompleks.
Utvide analogien, kommer en delt web vert med en "land lord": Web administrator, som vanligvis påtar seg ansvaret for å installere serverprogramvaren og implementere et brukervennlig grensesnitt. Dette reduserer mengden av teknisk kunnskap man trenger for å være vert for et nettsted.

betraktninger

Med en delt vert, har du også til å dele diskplass og båndbredde. Fordi nettsteder har samme server, hvis en nettside opplever høy trafikk, vil det bremse ned ytelsen til andre nettsteder også. Som sådan, er det meste felles web hosting-tjenester prises etter båndbredde og diskplass. Hvert nettsted er tildelt en viss mengde båndbredde for måneden, og er gjenstand for ekstra kostnader eller deaktivering av deres nettside hvis de overstiger sine båndbredde grenser.

Advarsel

Det er også et betydelig sikkerhetsproblem med å dele en server med ulike web verter. Felles web verter støtter ikke HTTPS. Også, hvis en nettside er kompromittert, de andre nettsteder på serveren kan også potensielt bli kompromittert. Videre, hvis en nettside er anklaget for samvittighetsløs atferd eller distribuere spam, hele serveren kan bli deaktivert eller blokkert, hindrer tilgang til legitime nettsteder på serveren også.