Hva er den lille Anchor ikon på Openoffice?

Openoffice er et gratis, open-source pakke med produktivitetsprogrammer, kan sammenlignes med Microsoft Office. Når fellestrekk ved de fleste av programmene i suiten er ankeret ikonet som viser hvor en grafisk, ramme eller et annet element er forankret i et dokument. Når et element er forankret avgjør hvor dens størrelse eller posisjon endres når andre ting i dokumentet flytte eller endre.

Hvordan bruke det

Når du klikker på et innsatt element i et dokument, vil du se grønne justeringshåndtakene vises rundt det, og du vil også se en lys grå anker ikonet på side, avsnitt eller karakter elementet er forankret til. Klikk på farge anker ikonet på verktøylinjen ovenfor, og du vil være i stand til å tilbakeforankringsalternativer for det elementet.

Page Forankring

Forankring elementet til en side betyr det ikke vil la den siden, uavhengig av hvor mye innhold legges over den. Dette er spesielt nyttig for større tabeller eller grafikk som du ikke ønsker å bryte tvers av sider; forankring dem til selve siden vil holde dem fra å flytte rundt når du tilpasse flyten i teksten.

avsnitt Forankring

Paragraf forankring holder elementet med avsnittet det er forankret til, selv om avsnitts trekk. For eksempel, hvis et avsnitt refererer til en bestemt tabell eller et diagram, kan det være lurt å holde det punkt rett under eller over den grafiske element. Hvis du har en rekke slike grafikk i dokumentet, forankring dem til sine respektive avsnitt kan spare mye arbeid når du legger til, trekke fra eller omorganisere innholdet i dokumentet.

tegn~~POS=TRUNC Forankring

Tegn forankring flytter eller endrer størrelsen på elementet når en bestemt karakter er flyttet eller endret størrelse. For eksempel, hvis du ønsker å inkludere et bilde av et symbol ved siden av forklaringen på dette symbolet, kan du feste den til det siste tegnet av forklaringen. På den måten, hvis forklaringen tekst blir flyttet til en annen del av dokumentet, vil symbolet flytte med det.