Hva er den viktigste grunnen for en Parallel ATA?

Parallel Advanced Technology Attachment har hatt en lang sikt; først utviklet i 1986, PATA var grensesnittet standard for interne lagringsenheter for bare kort på 10 år. Serial ATA erstattet Parallel ATA i 2003, men noen datamaskiner fortsatt bruke en PATA enhet som den primære harddisken. Selv PATA gradvis miste relevans i datamaskinen tech verden, Parallel ATA-enheter er fortsatt viktig på grunn av deres kompatibilitet.

Operativsystemer

Windows XP og tidligere inkluderer ikke integrert støtte for Serial ATA. Windows 98 gjennom Windows XP kan installere eller oppdage SATA-enheter, så lenge de riktige driverne er installert i operativsystemet, men prosessen blir vanskeligere jo lenger tilbake OS-versjon går. Parallell ATA, men støttes i alle versjoner av Windows.

hovedkort

Eldre hovedkort gir ikke et grensesnitt for å koble Serial ATA-enheter til. De fleste stasjonære hovedkort - inkludert moderne seg - men har i det minste en parallell ATA bussen for å koble to Parallel ATA-enheter til. Du kan installere et utvidelseskort til en Peripheral Component Interconnect spor på hovedkortet for å legge til Serial ATA-støtte, men enkelte kort vil ikke anerkjenne Serial ATA-enheter som kjører i hastigheter raskere enn 1,5 gigabit per sekund.

emulering

Fordi PATA-enheter er bakoverkompatibel med eldre operativsystemer, de fleste hovedkort som har en SATA-tilkobling gir et alternativ i basic input / output system - et lavt nivå programvare som inneholder maskinvareinnstillingene - for å endre SATA-enheten til å oppføre seg som PATA. Så, selv om du ikke har en parallell ATA enhet som er koblet til datamaskinen, kan du lage din Serial ATA-enheten drives som en.

ulempene

Fordi Serial ATA har tatt plassen til Parallel ATA, mindre og mindre er maskinvareprodusenten inkludert PATA portene på sine stasjonære hovedkort. På bærbare hovedkort, PATA portene er alle, men foreldet. Det er mulig at, mye som industristandard arkitektur spilleautomater, vil PATA gå veien for dodo i løpet av få år. Videre Parallel ATA-enheter er tregere enn Serial ATA-enheter og kommer ikke med de samme funksjonene, som hot swapping, noe som gjør at brukeren kan endre harddisker selv når datamaskinen er slått på.