Hva er diffference mellom PDF og Flash Paper?

Når du sender en fil til en venn, kan det være en stor hindring hvis du ikke har de samme programvare eller operativsystemer. Kompatibilitet mellom typer dokumenter og operativsystemer har lenge vært et problem, og det er derfor Adobe utviklet både PDF og Flash Paper, selv om de tjener ulike formål.

PDF

En Portable Document Format, kjent ofte som et PDF-dokument, er et format for datamaskiner av alle slag til å lese et dokument. Uavhengig av maskinvare eller operativsystem, kan PDF-filer leses universelt med en gratis nedlasting av Adobe Reader. Dette er bemerkelsesverdig, siden dokumenter laget av en programvare, som en Microsoft Word-dokument, kan ikke være lett å lese på en Mac eller Linux-system uten Microsoft Word installert, som er en betalt program.

Flash Paper

Flash Paper var en betalt program fra Adobe Systems. Det var en virtuell utskrift program som tillot et dokument som skal "trykket" i to dokumentformater. Det ble avviklet i 2006 selv om den siste versjonen ble solgt for noen år etterpå, men Adobe fortsatt støtte til produktet frem til august 2011.

forskjeller

Flash Paper var en virtuell utskrift program mens PDF-filer er en type dokument. Flash Paper kunne produsere enten Flash-dokumenter eller PDF-filer via sin virtuelle utskrift. Siden Flash Paper er avviklet, den primære måten å produsere PDF-filer er å bruke Adobe Acrobat til å konvertere alle regneark, tekstdokument eller lysbildeserie til en lett lesbar og utskrivbare PDF-fil.

Bruker

En universell måte å lese dokumenter gjør at både enkeltpersoner og bedrifter å enkelt dele dokumenter og regneark uten å bekymre maskinvare eller operativsystem kompatibilitet mellom brukere. For eksempel, hvis en Mac-bruker sendte en Windows-bruker et Pages-dokument, vil Microsoft Word miste elementer i å forsøke å konvertere den. PDF er spesielt viktig fordi Adobe Reader er et gratis program tilgjengelig på tvers av alle plattformer i motsetning til de ofte hundrevis av dollar andre dokumentlesere koster.