Hva Er DOS Command for Vise filer på en diskett?

Hva Er DOS Command for Vise filer på en diskett?


Mens datamaskiner som faktisk kjører på et rammeverk basert på Microsofts operativsystem DOS blir stadig mer sjeldne, selv de nyeste versjonene av Windows aksepterer DOS-kommandoer i deres ledetekster. Enten du bruker en ekte versjon av DOS eller nyere Windows tilnærming, kan du vise innholdet i en diskett med DIR-kommandoen.

Kjenn Drive Letter

Alle stasjonene på datamaskinen har bokstaver tildelt dem av operativsystemet. Hvis datamaskinen har bare en diskettstasjon, er det nesten helt sikkert A :. Hvis du utfører disse kommandoene ved hjelp av "A:" ikke fungerer, kan du prøve følgende bokstavene i alfabetet - eller, hvis du har Windows, dobbeltklikk på "Min datamaskin" for å vise alle stasjonene på datamaskinen med sine brev. Dessverre er det ikke mulig å se en slik stasjoner liste i DOS.

Oppføring Filer

Å bare vise filene på en diskettstasjon, bruker DIR-kommandoen, som så:

dir A:

hvor "A:" er bokstaven for stasjonen. Du vil ikke bytte arbeidsmappen til diskettstasjonen - du vil ikke "gå" til stasjonen - men du vil se alle filer og kataloger på sin øverste nivå, ledsaget av informasjon om deres størrelser.

brytere

Du kan også skrive en litt mer komplisert kommando, som:

dir / w / s / pa:

De tre slash-bokstavkombinasjoner er valgfrie "brytere" som forteller DIR-kommandoen til å oppføre seg litt annerledes. "/ W" forteller den for å vise kataloginnholdet i et bredt format, en mer effektiv bruk av plass på skjermen. "/ S" forteller det til å vise innholdet i alle underkataloger, samt filer og kataloger på øverste nivå på disken. "/ P" forteller det til pause etter hvert skjermbilde av informasjon, dersom det er så mange filer på disken de tar opp flere skjermer. Du kan bruke alle, ingen, eller noen av disse bryterne, og det spiller ingen rolle hvilken rekkefølge de er i.

Endre Working Directory

Hvis du ønsker å faktisk "enter" floppy disk kataloger og endre filer i dem, kan du bytte til stasjonen ved å skrive:

cd en:

og til en bestemt katalog på disken ved å skrive:

cd katalog

hvor "katalog" er navnet på katalogen. Mens i en katalog, kan du liste innholdet ved å skrive "dir", med hva bytter du vil, men ingen mål.