Hva er Dual Channel DDR SDRAM?

Dual channel DDR SDRAM navnene tre separate klassifiseringer: dual channel, Double Data Rate, og synkron dynamic random access memory. Disse separate klassifiseringer kombineres for å lage en felles type datamaskinminne.

Fordeler med DDR

Double Data Rate minne oppnår raskere overføringshastigheter fordi minnet kan leses fra to ganger per prosessor med en klokkesyklus, i stedet for bare én gang som det er med DDR forgjenger, vanlig SDRAM.

Fordeler med Dual Channel

Tokanals modus er en teknologi som muliggjør en doblet kommunikasjonshastigheten mellom en datamaskin prosessorens minnekontroller og systemminne, eller RAM. Den oppnår sin større hastighet med en dobbelt bredde av databusslinjene mellom prosessoren og RAM, vanligvis 128-bit i stedet for 64-bits. På grunn av dette, må RAM brukes i dual channel mode være identiske og riktig installert i hovedkortet.

betraktninger

Tokanals modus, noen ganger også kalt tvilling bank-modus, krever et likt antall minnemoduler som skal installeres i en datamaskin hovedkort, i par på to. Et ulikt antall minnemoduler kan ikke fungere i tokanals modus. Disse minnemoduler må også være identiske med hverandre: de må være den samme hastighet, timing og kapasitet.