Hva er Dual Channel DDR2 SDRAM?

Hva er Dual Channel DDR2 SDRAM?


DDR2 SDRAM er en forkortelse av "dobbelt datarate to synkront dynamisk random access memory", og er den komponenten i en datamaskin som vanligvis referert til som "hukommelse" og "RAM".

RAM

Random Access Memory gir et sted for en datamaskin å lagre og lese informasjon som kan nås av prosessoren. Det betyr at datamaskinen umiddelbart kan hente viktig informasjon uten å måtte gå til betydelig tregere harddisken. Jo mer RAM maskinen har, jo raskere kan det fungere som det må lese harddisken på PCen mindre.

dual Channel

RAM styres av en krets som kalles "minnekontroller", som er fysisk på den stokk av minnet. Tokanals teknologi gir raskere kommunikasjon mellom "minnekontroller" og den faktiske RAM minne som er på pinnen. Dette forbedrer systemets ytelse.

DDR2

Opprinnelig utgitt i 2003, er DDR2 minne etterfølgeren til DDR og er i stand til å overføre data dobbelt så fort som forgjengeren. Dette betyr at prosessoren i en datamaskin med DDR2 kan behandle oppgaver raskere enn en datamaskin med DDR eller tidligere RAM.

Flere minnepinner

Slik øker RAM kapasitet på en datamaskin, kan flere pinner legges inn i tilstøtende spor. Bare identiske RAM pinner kan kjøre sammen, noe som betyr at de må være av samme type, merke, modell og størrelse.